Surpriză: Câţi oameni lucrează de fapt în România. Numărul de salariaţi din companiile de stat şi din cele private

Autor: Ramona Cornea Postat la 24 decembrie 2020 622 afişări

Surpriză: Câţi oameni lucrează de fapt în România. Numărul de salariaţi din companiile de stat şi din cele private

Evoluţia numărului total de salariaţi, al angajaţilor din companiile publice şi din cele private şi a numărului de pensionari

Anul 2018 a bifat un record istoric, după ce numărul de salariaţi din România a trecut pentru prima dată în ultimii zece ani de 4,9 milioane. Conform datelor de la Institutul Naţional numărul salariaţilor din economie a sărit de 5 milioane atât în 2018, cât şi în 2019.

Apropierea numărului de angajaţi din 2019 de cel din 1998 ar putea însemna o revenire la starea economiei de acum douăzeci de ani, însă rămâne de văzut cum vor arăta statisticile la finalul anului 2020 şi ce impact va avea pandemia de COVID-19 asupra pieţei muncii locale.

Împărţirea numărului total de angajaţi din economie pe companii publice şi private este făcută conform statisticilor de la INS, însă numărul angajaţilor din companiile publice nu reflectă îndeaproape totalul angajaţilor de la stat, dat fiind faptul că în care multe structuri ale statului precum Ministerul Apărării, SRI sau SIE ţin secrete aceste informaţii, iar unele tipuri de angajaţi precum funcţionarii publici nu sunt raportate în sistemul REVISAL al Inspecţiei Muncii.

Numărul pensionarilor a rămas constant în ultimii ani. Cea mai mare valoare a înregistrat-o în 2014, când numărul pensionarilor din economia locală a trecut de 5,19 milioane, conform datelor de la Casa Naţională de Pensii.

Sursa: Institutul Naţional de Statistică  Casa Naţională de Pensii Publice * Numărul salariaţilor, în trend ascendent

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ZF la 22 de ani,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.