Se aşteaptă la creşterea dobânzilor şi deprecierea leului, în următoarele 12 luni. Până unde ar ajunge cursul euro/leu

Postat la 25 iulie 2017 54 afişări

Analiştii CFA România anticipează deprecierea leului şi majorarea ratelor de dobândă la leu în următoarele 12 luni. În ceea ce priveşte indicatorul de creştere economică, acesta a scăzut cu 6,6 puncte în iunie 2017, faţă de luna anterioară, la valoarea de 60,0 puncte, a transmis instituţia, potrivit Mediafax.

Se aşteaptă la creşterea dobânzilor şi deprecierea leului, în următoarele 12 luni. Până unde ar ajunge cursul euro/leu

Scăderea indicatorului de încredere macroeconomică a fost generată de ambele componente ale sale. Indicatorul condiţiilor curente a fost de 76,2 puncte, valoare în scădere cu 7,6 puncte, în timp ce indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 6,1 puncte până la valoarea de 51,8 puncte.

„În ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, este de remarcat că peste 70% din participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Astfel, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000 (valoare în crestere cu 350 pips faţă de cea înregistrată în exerciţiul anterior), în timp ce pentru orizontul de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000 (valoare similară cu cea înregistrată în exerciţiul anterior)”, se arată în comunicatul transmis.

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (iulie 2018/iulie 2017) a înregistrat o valoare mediană de 2,00% (valoare similară cu cea înregistrată în exerciţiul anterior), precizează CFA România.

Citeşte continuarea articolului pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.