Qatar nu intenţionează să facă noi investiţii în Rusia

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 martie 2022 28 afişări

Qatar nu intenţionează să facă noi investiţii în Rusia

Qatar nu intenţionează să facă noi investiţii în Rusia până când nu va exista mai multă „claritate în privinţa stabilităţii", afirmă ministrul de externe, potrivit CNN.

Ministrul afacerilor externe din Qatar, şeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, a declarat că investiţiile în Rusia sunt în prezent „foarte mult analizate". Qatar nu se gândeşte să îşi mărească investiţiile în această ţară până când nu va exista „un mediu mai bun şi mai multă stabilitate politică", susţine politicianul.

„În acest moment, cu situaţia actuală, nu ne gândim la noi investiţii acolo. Chiar şi în Europa, până când nu vom avea o oarecare claritate în ceea ce priveşte stabilitatea situaţiei... Ei bine, nu întreaga Europă, dar zonele în care simţim că există anumite tensiuni sau că am putea avea vreun risc politic, pentru că trebuie să privim situaţia din toate dimensiunile", a declarat Al-Thani pentru CNN în timpul Forumului de la Doha.

Autoritatea de Investiţii din Qatar (QIA) are investiţii considerabile în gigantul petrolier rus Rosneft, despre care Al-Thani a spus că nu vor creşte deocamdată.

În timp ce poziţia Qatarului este împotriva oricărui act de agresiune sau a folosirii puterii împotriva unei ţări suverane, emirul spune că şi-a păstrat deschise canalele de comunicare cu toate părţile. El a declarat că vorbeşte frecvent cu omologii săi din Rusia şi Ucraina pentru „a oferi ajutorul sau contribuţia pentru a detensiona situaţia şi a pune capăt acestui război", iar recent s-a aflat la Moscova, unde s-a întâlnit cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
qatar,
investiţii,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.