Propunerea de arestare preventivă a lui Ruşanu, RESPINSĂ de instanţă

Postat la 26 februarie 2014 32 afişări

Propunerea de arestare preventivă a lui Dan Radu Ruşanu, formulată de procurorii anticorupţie, a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) urmând să părăsească arestul miercuri la ora 13.30, când îi expiră ordonanţa de reţinere.

Propunerea de arestare preventivă a lui Ruşanu, RESPINSĂ de instanţă

 Decizia Tribunalului Capitalei, luată în noaptea de marţi spre miercuri, nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost reţinut, marţi, în dosarul "Carpatica", după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au extins urmărirea penală în cazul său, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Dan-Radu Ruşanu, în acest dosar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat "protejarea frauduloasă" a intereselor SC Carpatica.

"Din ordonanţa de extindere a urmăririi penale a rezultat că există date şi indicii rezonabile conform cărora, pentru perpetuarea situaţiei de favorizare a SC Carpatica Asig SA şi urmărind impunerea în cadrul consiliului ASF a anumitor persoane, dar şi întărirea propriei puteri decizionale, Ruşanu Radu Dan a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de către Guvernul României, care să dea caracter normativ şi obligatoriu intereselor sale personale şi de grup", s-a arătat într-un comunicat de presă de marţi al DNA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/propunerea-de-arestare-preventiva-a-lui-rusanu-respinsa-de-instanta-12150945
12150945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.