Producătorul românesc de software Bitdefender a cumpărat o companie olandeză de tehnologie şi continuă extinderea internaţională

Autor: Ioana Matei Postat la 24 octombrie 2018 140 afişări

Producătorul românesc de soluţii de securitate informatice Bitdefender a anunţat achiziţia companiei olandeze RedSocks, anunţ care marchează prima achiziţie a unei companii de tehnologie de către cea mai mare companie românească de software.

Producătorul românesc de software Bitdefender a cumpărat o companie olandeză de tehnologie şi continuă extinderea internaţională

„Bitdefender investeşte în protecţia suplimentară a clienţilor şi îşi completează portofoliul de soluţii de securitate cu noi tehnologii capabile să contracareze, la nivel de reţea, ameninţări informatice avansate”, spune anunţul referitor la achiziţia companiei olandeze de tehnologie RedSocks, făcut astăzi.

Potrivit reprezentanţilor Bitdefender, achiziţia companiei olandeze RedSocks Security BV face parte din strategia de fuziuni şi achiziţii a producătorului românesc de soluţii de securitate informatică şi are rolul de a extinde portofoliul de soluţii în zona de securitate a reţelelor şi de monitorizare a ameninţărilor informatice complexe. Reprezentanţii Bitdefender nu oferă detalii referitoare la valoarea tranzacţiei însă, potrivit platformei zoominfo.com, afacerile companiei olandeze se plasează la aproximativ  8,6 milioane de dolari anual.

Tranzacţia dintre cele două părţi, asistată de I5 Invest Gmbh, a avut loc în 11 octombrie şi include tehnologiile, produsele, portofoliul de clienţi şi parteneri şi angajaţii RedSocks – consultanţi de relaţii cu clienţii şi ingineri specializaţi în monitorizare de trafic şi incidente la nivel de reţea. 

„Soluţiile Bitdefender şi cele ale RedSocks sunt complementare, iar Bitdefender poate oferi acum clienţilor săi protecţie în faţa celor mai avansate ameninţări informatice, inclusiv la nivel de reţea” descriu reprezentanţii companiei motivele care au stat în spatele deciziei de achiziţie a companiei cu origini olandeze.

În plus, spun ei, dincolo de tehnologiile revoluţionare integrate, ca urmare a tranzacţiei, în portofoliul Bitdefender, preluarea birourilor RedSocks de la Haga va permite simultan dezvoltarea oportunităţilor de business de pe piaţa olandeză, prin înfiinţarea Bitdefender Olanda, şi va susţine extinderea operaţiunilor în vestul Europei. Bitdefender este prezentă pe piaţa olandeză de 12 ani, cu soluţii destinate persoanelor fizice şi companiilor.

Până acum, Bitdefender a mai finalizat câteva achiziţii – activităţile acestora erau concentrate exclusiv pe zonele de vânzare şi marketing. Mai întâi, Bitdefender a cumpărat în 2017 partenerul de pe piaţa franceză, iar în ultima lună a integrat linia de business a partenerului australian şi a deschis birouri proprii la Melbourne, sediul Bitdefender Australia.

 „Suntem capabili să oferim acum clienţilor Bitdefender şi noilor noştri clienţi RedSocks o protecţie şi mai solidă în faţa atacurilor informatice. Soluţia Bitdefender pentru business, GravityZone, este acum o platformă completă de prevenţie, detecţie şi răspuns, odată cu funcţionalităţile revoluţionare aduse de RedSocks”, spune Florin Talpeş, CEO al Bitdefender, în comunicatul de presă care anunţă tranzacţia.

„Când am pornit RedSocks în 2012, obiectivul nostru a fost să construim soluţii care să fie utile oricărui tip de organizaţie şi să oferim clienţilor valoare pe termen lung. Alături de Bitdefender, ne atingem acum acest ţel. Suntem extrem de mândri să fim recunoscuţi de o companie vizionară de talia Bitdefender”, spune şi Pepijn Janssen, fondatorul RedSocks, în comunicatul de presă trimis de reprezentanţii Bitdefender.

La finalul anului trecut, Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a anunţat că fondul de investiţii paneuropean Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acţionar al companiei, odată cu achiziţia pachetului minoritar de aproximativ 30% deţinut de fondul de investiţii Axxess Capital. Ca urmare a acestei tranzacţii, valoarea companiei Bitdefender este stabilită la peste 600 de milioane de dolari. Reprezentanţii companiei spuneau atunci că vor fructifica noul parteneriat cu Vitruvian Partners pentru a-şi întări poziţia de lider atât în piaţa de soluţii de securitate pentru companii, cât şi în cea pentru utilizatori individuali.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitdefender,
producator,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.