Premierul Japoniei, despre crearea unei zone de apărare aeriană chineză: "Sunt foarte îngrijorat, este un lucru foarte periculos"

Postat la 25 noiembrie 2013 47 afişări

Premierul japonez Shinzo Abe a calificat, luni, drept "periculoasă" crearea de către China a unei "zone de identificare a apărării aeriene", al cărei traseu include insulele aflate sub control nipon.

Premierul Japoniei, despre crearea unei zone de apărare aeriană chineză: "Sunt foarte îngrijorat, este un lucru foarte periculos"

 "Sunt foarte îngrijorat pentru că este un lucru foarte periculos, care poate conduce la un accident imprevizibil", a declarat Abe în cadrul unei şedinţe pe această temă în Senat, potrivit declaraţiilor sale citate de presă.

Beijingul a anunţat sâmbătă crearea unei "zone de identificare şi apărare aeriene" în Marea Chinei de Est, care include insulele aflate sub controlul Japoniei dar care sunt revendicate de China.

Crearea acestei noi zone de apărare aeriană este însoţită de reguli pe care este necesar să le respecte toate avioanele care o tranzitează, sub ameninţarea unei intervenţii a forţelor armate, a anunţat Ministerul chinez al Apărării într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premierul-japoniei-despre-crearea-unei-zone-de-aparare-aeriana-chineza-sunt-foarte-ingrijorat-este-un-lucru-foarte-periculos-11719295
11719295
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.