Carlos Tavares, fostul director operaţional Renault, va prelua funcţia de CEO al Peugeot

Postat la 25 noiembrie 2013 18 afişări

Directorul general al PSA Peugeot Citroen, Philippe Varin, se pregăteşte să se retragă anul viitor, urmând să fie înlocuit de Carlos Tavares, fost director operaţional executiv (COO) la Renault, au declarat surse apropiate situaţiei.

Carlos Tavares, fostul director operaţional Renault, va prelua funcţia de CEO al Peugeot

 În primă fază, Tavares ar urma să activeze ca secundul lui Varin (61 de ani), care se concentrează în această perioadă pe negocierile privind extinderea parteneriatului cu grupul chinez Dongfeng Motor, au afirmat sursele citate pentru Bloomberg.

Tavares (55 de ani) nu a semnat încă vreun contract, iar consiliul de administraţie al Peugeot nu a avizat numirea acestuia, a adăugat una dintre surse.

Contactat de Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Peugeot Pierre-Olivier Salmon a refuzat să comenteze informaţiile. De asemenea, Tavares nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor.

PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producător auto francez, a raportat o pierdere operaţională de 510 milioane euro la divizia auto în prima jumătate a acestui an. Compania încearcă să-şi reducă dependenţa de piaţa europeană, unde înregistrează în prezent mai mult de jumătate din vânzări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/carlos-tavares-fostul-director-operational-renault-va-prelua-functia-de-ceo-al-peugeot-11719279
11719279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.