Plouă cu bani la una dintre cele mai importante bănci din lume: Vârful de lance al Morgan Stanley a fost recompensat cu bonusuri speciale de zeci de milioane de dolari: Este în interesul băncii noastre şi al acţionarilor

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 30 octombrie 2023 33 afişări

Plouă cu bani la una dintre cele mai importante bănci din lume: Vârful de lance al Morgan Stanley a fost recompensat cu bonusuri speciale de zeci de milioane de dolari: Este în interesul băncii noastre şi al acţionarilor

Morgan Stanley a acordat bonusuri speciale în valoare de 60 de milioane de dolari noului director general Ted Pick şi celor doi adjuncţi ai săi, Andy Saperstein şi Dan Simkowitz, scrie Bloomberg.

Bonusurile pe bază de acţiuni, anunţate vineri, vin imediat după banca a spus că James Gorman va fi înlocuit de Ted Pick. Lupta pentru postul de CEO s-a dat între Pick, Andy Saperstein şi Daniel Simkwoitz, care vor rămâne să gestioneze activele companiei şi divizia de wealth management. Mai mult, Simkowitz îl va înlocui pe Pick în calitate de copreşedinte la conducerea diviziei de investiţii bancare şi tranzacţionare.

Comitetul de succesiune al consiliului de administraţie „a stabilit că acordarea bonusurilor pentru fiecare dintre noii noştri directori şi copreşedinţi este în interesul companiei şi al acţionarilor săi.”

Gorman, în vârstă de 65 de ani, îi predă frâiele lui Pick, după un mandat care a schimbat banca de pe Wall Street. Pick, în vârstă de 54 de ani, este un veteran cu trei decenii experienţă în bancă, care a urcat în ierarhie de la rolul de analist, la ce del de bancher pe pieţele de capital şi şef al unităţii de tranzacţionare a acţiunilor firmei.

Pentru poziţia sa de de co-preşedinte, şef al titlurilor de valoare instituţionale şi co-şef al strategiei corporative, Ted Pick a primit 23,5 milioane de dolari, sumă în care intră inclusiv salariul său, bonusuri în numerar şi premii în acţiuni, pentru performanţa sa din 2022.

Bonusurile vin pe fondul unei atenţii intense, la nivelul întregului sector, asupra compensaţiilor şi a altor cheltuieli, cauzată de o criză prelungită a încheierii de tranzacţii şi a îngrijorării privind impactul pe care o eventuală recesiune l-ar avea asupra veniturilor de pe Wall Street.

Gorman va rămâne director general până la sfârşitul anului, apoi va fi preşedinte executiv, ajutând la tranziţie. Pick îşi va începe noul mandat în ianuarie. Când Gorman a devenit CEO în 2010, predecesorul său John Mack a deţinut rolul de preşedinte timp de doi ani, înainte de a-i ceda şi acest titlu lui Gorman.

Salariul lui Gorman a fost redus cu 10%, până la 31,5 milioane de dolari în 2022, un an în care profitul s-a prăbuşit şi acţiunile Morgan Stanley s-au scufundat. Acest declin a urmat unei majorări de 6% a salariului pentru 2021, când firma cu sediul la New York a înregistrat cel mai profitabil an de până atunci. Cu un an mai devreme, el l-a depăşit pe Jamie Dimon de la JPMorgan Chase & Co. ca fiind cel mai bine plătit director general al unei bănci din SUA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.