Piloţii de la Lufthansa anunţă o grevă de o zi pentru miercuri

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 17 martie 2015 55 afişări

Un sindicat al piloţilor de la Lufthansa a anunţat o grevă de o zi, pentru miercuri, acţiunea de protest, ultima dintr-o serie, urmând să afecteze operaţiunile pe distanţe scurte şi medii ale companiei aeriene germane, relatează AP.

Sindicatul Vereinigung Cockpit a organizat 12 greve pe termen scurt în ultimele luni, care au afectat diverse unităţi ale companiei. În centrul conflictului se află planul Lufthansa de a reduce sumele plătite piloţilor care se pensionează anticipat.

Sindicatul a anunţat greva luni noaptea, precizând că negocierile de săptămâna trecută nu au condus la niciun progres. Filialele low-cost Germanwings şi Eurowings nu vor fi afectate de grevă, au mai anunţat reprezentanţii piloţilor.

Companii aeriene naţionale, ca Lufthansa, se confruntă în ultima perioadă cu o concurenţă tot mai puternică din partea unor companii europene low-cost şi unor operatori majori din zona Golfului. În acest context, Lufthansa a anunţat că intenţionează să lanseze servicii low-cost.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
GREVĂ,
LUFTHANSA
/actualitate/pilotii-de-la-lufthansa-anunta-o-greva-de-o-zi-pentru-miercuri-13999121
13999121
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.