Tusk: Reconfigurarea statutului Marii Britanii în UE prin modificarea tratatelor, "misiune imposibilă"

Autor: Mihai Draghici Postat la 16 martie 2015 53 afişări

Solicitarea premierului David Cameron de modificare a tratatelor europene pentru a reconfigura relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană este practic o "misiune imposibilă", afirmă Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, declarându-se totuşi dispus să acorde Londrei un "ajutor limitat".

"Sunt pregătit să îl ajut pe David Cameron", a declarat Tusk într-un interviu acordat ziarului britanic The Guardian.

"Nu am niciun dubiu asupra faptului că trebuie să acordăm un ajutor Marii Britanii, într-un cadru limitat şi raţional. Trebuie să îl ajutăm pe David Cameron pentru că, în mod evident, el este proeuropean. Dar eu sunt sceptic în privinţa modificării Tratatului", a subliniat Tusk.

Premierul David Cameron urmează să prezinte o listă de solicitări privind reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană, în perspectiva referendumului privind apartenenţa ţării la Blocul comunitar.

"Intuiţia îmi spune că modificarea Tratatului aproape că este o misiune imposibilă în acest moment, pentru că nu ţine doar de raţionalitate sau de o bună argumentaţie. Este necesară unanimitate la nivelul celor 28 de state membre, cu proces de ratificare în 28 de parlamente naţionale. A spune că ar fi o Cutie a Pandorei ar fi prea puţin", a insistat Tusk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
M.BRITANIE,
/actualitate/tusk-reconfigurarea-statutului-marii-britanii-in-ue-prin-modificarea-tratatelor-misiune-imposibila-13995428
13995428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.