Pe OLX se vând şi se cumpără lunar peste 20.000 de produse pentru copii

Autor: Georgiana Călin Postat la 30 mai 2017 2784 afişări

Românii preferă să vândă produsele care nu mai sunt de folos copiilor lor şi să cumpere online ce este necesar pentru creşterea şi îngrijirea acestoria, chiar dacă obiectele provin de la o alţi părinţi, arată o analiză efectuată de OLX în intervalul ianuarie-martie 2017. Cifrele au fost obţinute pe baza unui studiu efectuat de OLX la dezactivarea anunţurilor de către utlizatori şi reprezintă numărul produselor declarate voluntar de către utilizatori ca fiind vândute.

Pe OLX se vând şi se cumpără lunar peste 20.000 de produse pentru copii

În perioada de timp analizată, peste 58.000 de produse din categoria „Mama şi Copilul” au fost declarate vândute de către utilizatorii care au pus anunţuri pe OLX la dezactivarea acestora. Anual, peste 200.000 de articole din această categorie îşi găsesc un alt proprietar prin intermediul platformei OLX.  Cele mai vândute produse din categoria „Mama şi Copilul”  au fost hainele pentru copii: peste 14.000 de articole vestimentare şi-au găsit cumpărători pe OLX în primele 3 luni ale anului. Jocurile şi jucăriile au fost şi ele la mare căutare, cu peste 13.000 de produse declarate vândute la dezactivarea anunţurilor.

Cărucioarele şi landourile, dar şi scaunele auto şi accesoriile pentru plimbare (marsupii, hamuri, wrap-uri) au fost şi ele foarte populare în rândul părinţilor, indiferent dacă au fost noi sau utilizate. În doar trei luni ale anului, peste 6.000 de cărucioare şi landouri şi-au găsit noi proprietari, iar aproape 3.000 de pătuţuri de copii au fost achiziţionate de pe OLX.

„În ultimii ani, studiind comportamentul românilor care vând şi cumpără pe OLX, am constatat că tot mai mulţi renunţă la prejudecata achiziţionării unui produs utilizat atunci când găsesc obiecte în perfectă stare de funcţionare, cu aspect foarte îngrijit, dar cu un preţ de două ori mai mic decât în magazin. Este şi cazul mamelor din comunitatea OLX, care au devenit din ce în ce mai pragmatice şi folosesc OLX pentru a se adapta permanent nevoilor în schimbare ale copiilor lor. Acestea vând produsele folosite foarte puţin pentru a-şi recupera o parte din suma cheltuită, dar şi pentru a o reinvesti în alte produse de care au nevoie pentru a-şi creşte copiii.”, explică Răzvan Acsente, Head of Marketing OLX Group România.

Cele mai multe produse puse la vânzare sunt din categoria „articole vestimentare şi încălţăminte”, cu peste 120.000 de anunţuri active în fiecare lună. Jucăriile ocupă poziţia secundă în top, cu peste 50.000 de anunţuri active, iar pe locul al treilea se situează obiectele de mobilier pentru camerele de copii (inclusiv pătuţuri), respectiv cărucioarele, landourile şi scoicile auto, fiecare cu aproape 10.000 de anunţuri active.

Ce produse se vând cel mai repede

Cărucioarele, landourile şi scoicile auto sunt cele mai solicitate articole din categoria „Mama şi copilul”, dovadă fiind şi timpul de vânzare scurt, de numai 28 de zile din momentul publicării anunţurilor. Scaunele auto îşi găsesc şi ele repede cumpărători, în medie în 30 de zile. Accesoriile folosite la plimbare, fie că sunt marsupii sau premergătoare, stau în medie pe OLX 31 de zile până când îşi găsesc un nou proprietar, iar pătuţurile în medie 35 de zile.

Jucăriile, dintre care cele mai populare sunt seturile de construcţie (cu peste 3.000 de oferte), pluşurile (cu cifre similare), dar şi noile kendama (peste 1.500 de anunţuri) şi fidget spinnerele (peste 1.000 de anunţuri) se vând la 35 de zile de la publicarea anunţului. OLX este cel mai mare site de anunţuri din România, cu peste 3,5 milioane de anunţuri active şi peste 10 milioane de utilizatori unici lunar.

OLX este cel mai mare site de anunţuri din România, cu peste 3,5 milioane de anunţuri active şi peste 10 milioane de utilizatori unici lunar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.