Noi reguli la executarea silită! Ce bunuri sunt scoase IMEDIAT în vânzare

Postat la 29 mai 2017 495 afişări

A devenit lege o nouă procedura de valorificare rapidă a bunurilor perisabile şi a bunurilor supuse degradării, în cazul măsurilor de executare silită.

Noi reguli la executarea silită! Ce bunuri sunt scoase IMEDIAT în vânzare

În Monitorul oficial de vineri 26 martie 2017 a fost publicat un ordin al ANAF privind aprobarea unei noi proceduri fiscale de valorificare rapidă abunurilor perisabile şi degradabile.

Consultantul fiscal Adrian Benţa a explicat ce modificări aduce OpANAF nr. 1517/2017, care aprobă o nouă procedură de valorificare rapidă a bunurilor perisabile şi a bunurilor supuse degradării care va fi utilizată de autoritatea fiscală când sunt aplicate măsuri de executare silită asupra acestor active.

În esenţă procedura de valorificare presupune cedarea acestora către terţi prin organizarea unei licitaţii. Prin bunuri perisabile şi degradabile se înţelege:

a) bunuri perisabile - bunurile de consum alimentar şi materiile prime necesare pentru prepararea acestor bunuri, cu grad ridicat de perisabilitate sau care, prin trecerea timpului, pierd din greutate ori din valoare, inclusiv animale, păsări vii sau plante;

b) bunuri supuse degradării - bunurile pentru care există riscul ca, prin trecerea timpului, valoarea acestora să se diminueze semnificativ, să fie supuse degradării fizice sau morale, precum şi bunuri pentru care depozitarea, întreţinerea sau conservarea necesită cheltuieli disproporţionate în raport cu valoarea acestora.

Valorificarea în regim de urgenţă a acestor bunuri se realizează de o comisie formată din trei persoane, condusă de un preşedinte.

Funcţia de preşedinte revine, şeful de serviciu, compartiment sau birou colectare executare silită din cadrul organului fiscal competent sau executorului fiscal din cadrul Direcţiei generale executări silite cazuri speciale.

Această comisie aduce la cunoştinţa terţilor existenţa unei proceduri de executare silită în regim de urgenţa, prin publicarea unui anunţ pe pagina de internet a ANAF.

Concomitent comisia va solicita oferte de preţ de la operatori economici ce au ca obiect de activitate comerţul cu bunuri de natura celor executate silit, pentru a se stabilii preţul de pornire la licitaţie.

Cititi mai multe pe www.realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.