Panica cuprinde încet dar sigur cea mai mare economie a lumii. Americanii se tem că toţi banii din bănci se vor evapora, iar frica atinge cote nemaivăzute de la criza financiară din 2008

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 05 mai 2023 808 afişări

Panica cuprinde încet dar sigur cea mai mare economie a lumii. Americanii se tem că toţi banii din bănci se vor evapora, iar frica atinge cote nemaivăzute de la criza financiară din 2008

Cele mai recente evenimente şi turbulenţe cu care s-a confruntat economia americană ar putea reduce drastic încrederea în sistemul financiar american. Aproape jumătate dintre americani se tem pentru banii pe care i-au depozitat într-o bancă sau altă în alte instituţii financiare, scrie CNBC.

Potrivit unui sondaj al companiei de consultanţă Gallup, aproape jumătate dintre americanii intervievaţi au declarat că sunt „foarte îngrijoraţi” sau „serios îngrijoraţi” pentru banii lor. Numai 20% dintre aceştia stau fără frica că banii lor ar putea dispărea pe fondul agravării problemelor cu care se confruntă sistemul bancar.

Nivelul de îngrijorare exprimat în sondaj este similar cu cel constatat de Gallup la scurt timp după prăbuşirea Lehman Brothers în septembrie 2008.

Cu toate acestea, nu este vorba de un sondaj pe care Gallup îl realizează în mod regulat, astfel încât este dificil de spus cum s-au schimbat atitudinile în timp. Cu toate acestea, compania a realizat o comparaţie între sentimentul din 2008 şi cel din prezent, iar aceasta indică o îmbunătăţire, pe măsură ce tot mai multe măsuri au fost luate pentru atenuarea problemelor economice.

Federal Deposit Insurance Corp. - creată în 1933, în cele mai negre zile ale Marii Depresiuni - susţine depozitele până la 250.000 de dolari per deponent. Pentru cei care au conturi peste limita asigurată, există mai multe măsuri care pot fi luate pentru a proteja mai mult de 250.000.

Potrivit Gallup, cei care se identifică drept republicani sau independenţi, precum şi cei cu venituri medii şi mici au fost mai predispuşi să fie îngrijoraţi de banii lor. Acelaşi lucru a fost valabil şi pentru americanii care nu au finalizat o facultate.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 2.000 de oameni în perioada 3-25 aprilie 2023.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
americani,
frica,
temeri,
banci,
cote,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.