(P) 7 sfaturi pentru a deveni mai bun la jocurile de societate

Postat la 29 decembrie 2022 35 afişări

(P) 7 sfaturi pentru a deveni mai bun la jocurile de societate

Să joci jocuri video este un lucru, dar nimic nu bate plăcerea de a juca jocuri de societate toată noaptea la o întâlnire cu prietenii sau familia, nu-i aşa? Cu toate acestea, mulţi oameni nu sunt grozavi la jocurile de societate şi nu te simţi bine să pierzi de fiecare dată, nu-i aşa?

Nu ar fi greşit să spunem că ne săturăm să pierdem jocuri de societate. Pe de altă parte, există persoane mai competitive şi care vor să continue să devină mai bune la jocurile de societate. Când vine vorba de jocurile de societate, numărul de victorii nu depinde doar de noroc, ci şi de experienţa şi abilităţile tale analitice. Aşadar, dacă vrei să devii mai bun la jocurile de societate, îţi împărtăşim câteva sfaturi!

1. Concentrează-te pe jocul tău

Este normal ca oamenii să joace jocuri de societate pe pilot automat, deoarece cred că sunt prea buni la joc sau pur şi simplu nu sunt atenţi. De fapt, unii oameni continuă să vorbească cu prietenii lor şi nu sunt atenţi la ceea ce se întâmplă în joc. Sincer, jocurile de societate sunt menite să te distrezi şi să discuţi, dar dacă vrei să te perfecţionezi, trebuie să fii atent la cutiile de joc.

Pe lângă faptul că trebuie să fii atent la joc, trebuie să analizezi constant ce se întâmplă şi care va fi următorul pas.

2. Începe să joci pentru a câştiga

S-ar putea să sune prea clişeic, dar mulţi oameni joacă jocuri doar pentru distracţie, ceea ce duce adesea la zero puncte. Cu toate acestea, dacă vrei să câştigi, trebuie să joci pentru a câştiga. Acest lucru se datorează faptului că atunci când începi să joci pentru a câştiga, vei rămâne concentrat pe câştigarea cu fiecare tur. Cu cuvinte mai simple, trebuie să domini grupul de joc şi să fii un alfa.

3. Nu mai tăia din joc

Ori de câte ori ne jucăm cu prietenii sau familia, de multe ori o lăsăm mai moale pentru că vrem să fim drăguţi cu ei. Cu toate acestea, dacă vrei să începi să câştigi, este timpul să fii egoist în joc. Trebuie să încetezi să le mai dai şanse doar pentru că ai o relaţie pozitivă cu ei. Partea bună este că este un joc, iar familia şi prietenii tăi vor înţelege acest lucru.

4. Ia în considerare strategiile

Fiecare jucător cunoaşte modalităţile care îl pot ajuta să câştige. Din acest motiv, ar trebui să analizezi diferite modalităţi care te pot ajuta să câştigi şi să le ai clare. În plus, trebuie să determini paşii necesari pentru a atinge obiectivele pe termen lung. De exemplu, dacă ar trebui să ai cele mai multe clădiri, ar trebui să determini cum să le construieşti, împreună cu resursele de care vei avea nevoie, deoarece fiecare acţiune te duce cu un pas mai aproape de obiectivele tale.

5. Uită de obiectivele personale

Mulţi jucători fac greşeala de a încerca să cucerească fiecare regiune din jocul de societate, dar mulţi dintre ei se lasă orbiţi şi nu reuşesc să ia decizii de joc îmbunătăţite. Din acest motiv, trebuie să ignori obiectivele personale şi să joci pentru obiective bazate pe joc. Trebuie să iei în considerare ce poziţie puternică poţi deţine în joc şi să începi să joci pentru a câştiga aceste puncte.

6. Înţelege când s-a terminat

Când vine vorba de a juca jocuri de societate, este important să înţelegi când se termină jocul, deoarece nu vrei să pierzi timp pentru a câştiga ceva imposibil. De exemplu, trebuie să stabileşti numărul maxim de ture, când se va termina pachetul de tragere şi când cineva va obţine punctul. Jucătorii trebuie să înţeleagă motivele care stau la baza sfârşitului jocului, astfel încât să poată lua deciziile de joc în consecinţă.

7. Urmăreşte-l pe cel mai bun jucător

În calitate de jucător, trebuie să fii atent la ceea ce fac toţi cei din joc, deoarece ajută la determinarea propriei poziţii în joc, precum şi la trucurile lor care îi ajută să câştige - vei afla cine este în urmă în joc şi ce se poate face pentru a-ţi îmbunătăţi poziţionarea în joc. Asta pentru că, dacă vrei să obţii victoria, trebuie să înveţi cum să îl învingi pe lider.

Ar trebui să înveţi ce strategii folosesc liderii şi să colectezi resursele. În plus, trebuie să te concentrezi asupra diferitelor metode pe care le folosesc pentru a câştiga jocul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri,
societate,
sfaturi,
joc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.