Opinie Sorin Pâslaru: Premierul Ponta a preferat ieri să nu rişte

Postat la 20 decembrie 2012 19 afişări

Vara, femeile de la ţară iau câte un bostan mare şi cu securea îl taie mărunt mărunt ca să dea mâncare la raţe. Exact asta a făcut USL împărţind ministerele şi născocind 26 de funcţii de ministru: parcă a tăiat mărunt mărunt ca să dea de mâncare la raţele hrăpărăţe care aşteptau de mult funcţii de rang mare.

În loc să fi desfiinţat instituţii, ministere, agenţii şi inspectorate, guvernul le-a înmulţit. În loc să fi desfiinţat de exemplu Casa de Asigurări de Sănătate şi să o fi scufundat în cadrul Ministerului Sănătăţii, pentru a nu mai avea trei direcţii la care trebuie să raporteze acum un spital şi de la care să vină banii (Casa de Sănătate, ministerul, primăria), noua putere creează noi instituţii. Când devine din ce în ce mai clar că sunt necesare politici centralizate pentru a avea eficienţă mai mare - vezi iniţiativa fostului de acum ministru al sănătăţii Raed Arafat de a crea o centrală de achiziţii pentru spitale - acum avem 22 de ministere în loc de 11 şi 26 de miniştri.Este evident că Ministerul Finanţelor şi cel al Economiei au fost sparte pentru a avea şi liberalii, şi social-democraţii câte un portofoliu. Nu a reieşit de nicăieri până acum raţiunea împărţirii Finanţelor în Ministerul Bugetului şi Ministerul Finanţelor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Opinie,
Sorin Pâslaru,
ZF,
guvern
/actualitate/opinie-sorin-paslaru-premierul-ponta-a-preferat-ieri-sa-nu-riste-10404053
10404053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.