Noul Sprinter vine în România cu preţuri de la 27.500 de euro. Mercedes-Benz vrea vânzări cu patru cifre pe piaţa locală

Autor: Razvan Muresan Postat la 23 octombrie 2013 658 afişări

Grupul german Daimler lansează în România noul model de autoutilitară sub 3,5 tone, Mercedes-Benz Sprinter, şi îşi propune vânzări de câteva mii de unităţi în 2014.

Noul Sprinter vine în România cu preţuri de la 27.500 de euro. Mercedes-Benz vrea vânzări cu patru cifre pe piaţa locală

"Observăm că rezultatele vânzărilor din România vor fluctua şi în 2014 în funcţie de evoluţia economiei şi de felul în care aceasta se reflecta în afacerile locale", a declarat Boris Bilich, noul CEO al Mercedes-Benz România.

Datorită modelului Sprinter, Mercedes-Benz este lider de piaţă la categoria autoutilitare medii şi mari din Europa (UE 24), cu o cotă de piaţă de 18,1% în 2012. În 2012, vânzările au crescut până la 19%, formând un total de 21.500 unităţi. În jur de 150.000 de unităţi Sprinter sunt construite în prezent, în fiecare an. 

"Dacă ne amintim povestea anului 2009, când am continuat să lansăm noi produse, deşi pieţele se prăbuşeau, vedem o tendinţă pe care am decis să o păstrăm: grupul Daimler nu ţine cont de scăderea din pieţe când alege să dezvolte noi produse. Este o acţiune contra-ciclică„, spunea la lansarea autovehicului Bernd Stegmann, şeful de marketing al Mercedes-Benz Vans. Citeşte aici povestea Sprinter, cel mai vândul model al Mercedes-Benz în lume.

Cele mai importante pieţe pentru Mercedes-Benz Vans sunt în Europa, furnizând aproximativ 60% din totalul vânzărilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mercedes-benz,
vanzari,
romania,
piata,
cifre
/actualitate/noul-sprinter-vine-in-romania-cu-preturi-de-la-27-500-de-euro-mercedes-benz-vrea-vanzari-cu-patru-cifre-pe-piata-locala-11550418
11550418
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.