Negocierile cu FMI, blocate de ordonanta creditelor. Delegatia FMI se intalneste cu presedintele Basescu

Postat la 31 octombrie 2010 7 afişări

Negocierile cu FMI au intrat in impas, in principal din cauza conditiei de modificare a OUG 50 privind creditele populatiei, astfel ca vizita misiunii s-ar putea prelungi si nu este exclusa suspendarea acordului, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate discutiilor.

Atat Guvernul, cat si partidele din coalitie au o pozitie inflexibila fata de modificarea substantiala a OUG 50 privind creditele populatiei, respectiv fata de cerinta bancilor ca prevederile ordonantei sa nu se aplice la creditele in derulare. Autoritatile considera ca este anormal ca FMI sa vina in Romania si sa sustina exclusiv pozitia bancilor.

"FMI a cerut chiar abrogarea OUG 50", au spus sursele citate.

Partea romana considera ca orice divergenta privind legislatia nationala si reglementarile europene se rezolva la nivel institutional in cadrul Tratatului UE si nu trebuie sa faca obiectul unui acord de finantare, cum este cel cu FMI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
acord,
ordonanta,
credite,
OUG 50,
negocieri
/actualitate/negocierile-cu-fmi-blocate-de-ordonanta-creditelor-delegatia-fmi-se-intalneste-cu-presedintele-basescu-7639454
7639454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.