Ministrul Muncii, despre scăderea salariilor bugetarilor: S-a ştiut din mai 2017 că la aproximativ 3% dintre bugetari vor scădea salariile

Postat la 06 februarie 2018 55 afişări

Ministrul Muncii a anunţat, marţi, că încă din luna mai 2017 se ştia că în cazul a 3% dintre bugetari vor scădea salariile, ea însăşi anunţând acest lucru de mai multe ori. Lia Olguţa Vasilescu a precizat că s-a făcut o confuzie între legea salarizării şi modificările aduse Codului Fiscal.

Ministrul Muncii, despre scăderea salariilor bugetarilor: S-a ştiut din mai 2017 că la aproximativ 3% dintre bugetari vor scădea salariile

"S-a ştiut că la aproximativ 3% dintre bugetari vor scădea salariile încă din luna mai a anului trecut. Eu am anunţat acest lucru de mai multe ori, în mai multe interviuri (...) Nu am pornit de la început de la ideea scăderii vreunui salariu, dar pentru a respecta raportul de 1 la 12 au fost necesare ajustări salariale", a declarat, marţi, Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a precizat că s-a făcut o confuzie între legea salarizării, adoptată în iunie 2017, cu aplicabilitate de la 1 iulie, şi modificările aduse Codului Fiscal privind contribuţiile.

"Salariul preşedintelui determină maximul în sistemul bugetar şi niciun alt salariat nu îl poate depăşi (...) Abia în 2022 se va echilibra sistemul, adică aceeaşi funcţie şi gradaţie să fie plătită la acelaşi nivel", a completat Lia Olguţa Vasilescu, care a mai spus că în sistemul bugetar există dezechilibre foarte mari care trebuie corectate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.