Ministerul Educaţiei, anunţ pentru toţi elevii. Ce s-a decis în privinţa examenelor naţionale din 2021

Postat la 06 ianuarie 2021 82 afişări

Ministerul Educaţiei, anunţ pentru toţi elevii. Ce s-a decis în privinţa examenelor naţionale din 2021

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunţul pe care-l aşteptau toţi elevii. Referitor la examenele naţionale din 2021, Cîmpeanu a declarat că „este esenţial” să existe predictibilitate în cazul lor, dar, dacă nu se va putea reveni la învăţământul faţă în faţă, ar putea fi efectuate schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor.

Totodată, ministerul urmăreşte să compenseze eventuale deficite „ce nu se pot reţine în sarcina elevilor”.

Sorin Cîmpeanu lămureşte subiectul probelor la examenele naţionale

Întrebat la Realitatea Plus dacă va fi modificat conţinutul probelor la examenele naţionale, având în vedere problemele ivite în ceea ce priveşte învăţământul online, ministrul Educaţiei a răspuns: „Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate.

Dacă nu se va putea – nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu – să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens”.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
examene,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.