Liberty Global a semnat un parteneriat global cu Netflix. Aplicaţia va fi integrată în media-box-urile TV din peste 30 de ţări, inclusiv din România

Postat la 14 septembrie 2016 291 afişări

Liberty Global a semnat un parteneriat global cu Netflix. Aplicaţia va fi integrată în media-box-urile TV din peste 30 de ţări, inclusiv din România

Compania internaţională de comunicaţii Liberty Global a anunţat astãzi în cadrul Liberty Global Tecnhology Summit din Amsterdam semnarea unui parteneriat pe termen lung cu Netflix, astfel încât conţinutul Netflix va deveni disponibil clienţilor de televiziune ai Liberty Global din peste 30 de ţãri.

Lansarea serviciului Netflix în cadrul platformelor avansate de televiziune digitalã ale Liberty Global va aduce conţinutul reţelei de televiziune prin internet Netflix abonaţilor Liberty Global din Europa, America Latinã şi Caraibe.

Colaborarea a fost iniţiată printr-un parteneriat dintre Netflix şi Virgin Media ĩn Marea Britanie ĩn anul 2013. Platformele de televiziune digitalã ale Liberty Global, cum ar fi Horizon, aduc ĩmpreunã conţinut TV, la cerere şi online, ”disponibilã oriunde şi oricând, pe toate dispozitivele”.

Acordul cu Netflix se adaugã investiţiilor majore ale Liberty Global ĩn conţinut – achiziţii, parteneriate şi programe originale, toate acestea pe lângã cele 2,5 miliarde de dolari destinate anual conţinutului pentru platformele TV, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii companiei. 

“Ne-am luat angajamentul sã oferim clienţilor noştri cel mai bun conţinut şi suntem ĩncântaţi sã extindem parteneriatul cu Netflix. Acest acord va aduce şi mai multã libertate abonaţilor noştri – facilitându-le accesul la o colecţie impresionantã de filme şi seriale TV, disponibile la un click distanţã, o experienţã complet integratã cu modalitatea de vizionare a programelor TV”, spune Mike Fries, CEO-ului Liberty Global, într-un comunicat de presă.

“Acest parteneriat este rezultatul colaborãrii excelente pe care o avem cu Virgin Media ĩn Marea Britanie, permiţând milioanelor de clienţi comuni din ĩntreaga lume sã acceseze cu uşurinţã un numãr impresionant de programe şi filme de televiziune. Ĩmpreunã, aplicaţia Netflix – cu tot conţinutul extraordinar pe care ĩl aduce – şi media-box-urile digitale de ultimã generaţie devin mai valoroase”, adaugă Reed Hastings, CEO-ul Netflix, în cadrul aceluiaşi material.

Olanda este prima ţarã Liberty Global unde Netflix devine disponibil pe platforma Horizon, iar pe parcursul anului 2017, aplicaţia Netflix va fi disponibilã ĩn toate celelalte ţãri în care Liberty Global este prezentă.  

Odatã cu lansarea aplicaţiei Netflix pe platformele digitale ale Liberty Global, abonaţii existenţi ai Netflix vor putea sã acceseze şi sã navigheze cu uşurinţã prin grila de programe Netflix pe televizorul principal, nemaifiind necesar un dispozitiv separat sau utilizarea telecomenzii televizorului ĩn momentul schimbãrii programului TV. Totodată, noii clienţi ai Netflix se pot abona  utilizând aplicaţia direct de pe televizor, fără să deţină neapărat un televizor inteligent.

Implementarea din fiecare ţară se va realiza în funcţie de adaptările pe care compania trebuie să le facă  platformei Horizon pe fiecare piaţă; va începe acum în Olanda şi va continua pe parcursul anului viitor pe celelalte pieţe.

Colaborarea dintre Netflix şi Liberty Global presupune un parteneriat tip ”shared revenues”. Astfel, dacă un abonat al Liberty Global (UPC România), alege să se aboneze la Netflix prin intermediul platformei Horizon, Liberty Global va primi un procent din banii plătiţi de utilizator către Netflix.

Liberty Global este liderul industriei mondiale de comunicaţii prin cablu, cu operaţiuni în peste 30 de ţări ĩn Europa, America Latinã şi Caribe. Serviciile  3Play ale companiei - televiziune, Internet în bandă largă şi telefonie conectează 29 milioane de clienţi, cu peste 59 milioane de abonamente la servicii de televiziune, internet de mare vitezã şi telefonie. De asemenea, compania deserveşte 11 milioane de abonaţi de telefonie mobilã şi oferă internet WiFi cu acces la peste 7 milioane de hotspot-uri în ĩntreaga lume. Liberty Global desfãşoarã operaţiuni ĩn 12 ţãri din Europa, brandurile incluzând Virgin Media, Ziggo, Unitymedia, Telenet şi UPC. Grupul LiLAC opereazã ĩn peste 20 de ţãri ĩn America Latinã şi Caraibe, prin brandurile VTR, Flow, Liberty, Mas Movil şi BTC. UPC România este o companie Liberty Global.

Netflix este cea mai mare reţea de televiziune prin internet din lume cu peste 83 millioane de membri ĩn peste 190 de ţãri; pe piaţa locală a intrat la  începutul acestui an.

Anunţul vine în contextul în care pe piaţa locală, UPC România se pregăteşte să lanseze la nivel naţional serviciile avansate de televiziune digitală Horizon, care le oferă acces clienţilor la noi funcţii care transformă practiv orice televizor într-unul inteligent, au declarat în cadrul unei întâlniri cu presa reprezentanţii companiei. Serviciile sunt livrate prin intermediul unui nou echipament de recepţie (mediabox), prin care clienţii au acces la noile funcţii Horizon.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.