UniCredit ar putea trimite unde de şoc în toată Europa. Ce se întâmplă cu banca şi ce trebuie să ştie clienţii

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 14 septembrie 2016 5202 afişări

Pentru UniCredit, criza care a cuprins băncile italiene în vară s-ar putea ...

 UniCredit ar putea trimite unde de şoc în toată Europa. Ce se întâmplă cu banca şi ce trebuie să ştie clienţii

Testele de rezistenţă realizate în iulie au indicat cea mai mare bancă a Italiei după active drept una dintre cele mai fragile bănci din Europa, aceasta eşuând în eforturile de a reacţiona la dobânzile ultramici şi un volum uriaş de credite neperformante.

De altfel, creditele neperformante reprezintă un risc sistemic pentru băncile europene, potrivit unui raport publicat recent de autorităţile europene.

“Problemele nesoluţionate legate de calitatea activelor şi nivelul constant ridicat al creditelor neperformante reprezintă un factor semnificativ generator de nesiguranţă în sectorul bancar european”, se arată în raportul autorităţilor, citat de Bloomberg.

 UniCredit ar putea trimite unde de şoc în întreaga Europă. Ce se întâmplă cu banca şi ce trebuie să ştie clienţii 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
unicredit,
banci,
crestere,
probleme,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.