INS: În România activează 75.702 de grupuri de companii controlate din străinătate

Postat la 06 mai 2019 40 afişări

În România activează 75.702 de grupuri de companii controlate din străinătate, Germania, Franţa ṣi Italia ocupă primele trei locuri în topul ṭărilor care controlează subgrupuri de întreprinderi din România, informează INS.

INS: În România activează 75.702 de grupuri de companii controlate din străinătate

În anul 2017, au fost identificate 80.905 grupuri de întreprinderi, din care 4.910 de grupuri de întreprinderi rezidente şi 75.995 de grupuri de întreprinderi multinaţionale (293 controlate din interior, respectiv 75.702 controlate din străinătate). Din totalul grupurilor de întreprinderi identificate pe plan naṭional, 4.190 erau rezidente, peste 6% din total grupuri, dintre acestea peste 95% fiind constituite din două sau trei unităṭi legale.

Cea mai mare parte a grupurilor de întreprinderi din România activează în comerţ.

În anul 2017, repartizarea grupurilor de întreprinderi din România pe activităţi economice, la nivelul secţiunilor CAEN Rev.2, arată că majoritatea acestora îşi desfăşoară activitatea în: - secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; Repararea autovehiculelor şi motocicletelor - 35% din totalul grupurilor de întreprinderi; - secţiunea F - Construcţii - 11% din totalul grupurilor de întreprinderi; - secţiunea C - Industria prelucrătoare - 11% din totalul grupurilor de întreprinderi; - secţiunea M - Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice - 9% din totalul grupurilor de întreprinderi; - secţiunea L - Tranzacţii imobiliare - 8% din totalul grupurilor de întreprinderi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
strainatate,
companii,
ins,
control

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.