Germania şi Franţa, cele mai mari economii europene, au evoluat peste estimări în trimestrul patru

Postat la 15 februarie 2012 14 afişări

Economia germană a scăzut cu 0,2% în trimestrul al patrulea faţă de cel anterior, iar Produsul Intern Brut al Franţei a crescut cu 0,2% în aceeaşi perioadă, cifrele mai bune faţă de estimările analiştilor, care anunţă însă contracţie în zona euro pentru prima dată din 2009.

PIB-ul Germaniei a urcat cu 0,6% în trimestrul al treilea, iar media estimărilor economiştilor contactaţi de Bloomberg indica o contracţie de 0,3% în ultimele trei luni ale anului, transmite Bloomberg. Pe ansamblul anului 2011, economia germană a crescut cu 1,5%, iar cea franceză cu 1,7%. Criza datoriilor de stat a încetinit creşterea economică din zona euro, cu Grecia, Portugalia şi Belgia aflate deja în recesiune. Datele recente sugerau că Germania ar putea evita recesiunea datorită şomajului aflat la minimul ultimilor 20 de ani, care ar trebui să susţină consumul, şi cererii pentru exporturi din afara zonei euro.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/germania-si-franta-cele-mai-mari-economii-europene-au-evoluat-peste-estimari-in-trimestrul-patru-9237109
9237109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.