Germania se confruntă cu o provocare de 1 trilion de dolari pentru a acoperi deficitul masiv de energie electrică

Autor: Alexandru Nanu Postat la 26 februarie 2023 49 afişări

Germania se confruntă cu o provocare de 1 trilion de dolari pentru a acoperi deficitul masiv de energie electrică

Germania a pus deoparte peste 260 de miliarde de euro (pentru a face faţă riscurilor imediate ale unei crize energetice declanşate de războiul Rusiei în Ucraina, dar soluţia finală va fi mult mai costisitoare - dacă ţara va reuşi să o resolve, scrie Bloomberg.

În germania este nevoie de aproximativ 250 gigawaţi de capacitate electrică nouă până în 2030.

Potrivit BloombergNEF, se preconizează că preţul estimat pentru pregătirea sistemului energetic al ţării pentru viitor se va ridica la peste 1.000 de miliarde de dolari până în 2030. Costurile includ investiţii în modernizarea reţelelor electrice şi, mai ales, în generarea de energie nouă pentru a gestiona eliminarea treptată a centralelor nucleare şi a celor pe cărbune, pentru a face faţă cererii crescute din partea maşinilor electrice şi a sistemelor de încălzire şi pentru a respecta angajamentele privind schimbările climatice.

Tranziţia va necesita instalarea de panouri solare care să acopere echivalentul a 43 de terenuri de fotbal şi 1 600 de pompe de căldură în fiecare zi. De asemenea, este nevoie de construirea a 27 de noi centrale eoliene onshore şi a patru centrale eoliene offshore pe săptămână, potrivit unei liste de dorinţe prezentate de cancelarul Olaf Scholz în timpul unei vizite recente la sediul Volkswagen AG din Wolfsburg.

"Acesta este un proiect îndrăzneţ - probabil cel mai îndrăzneţ proiect de la reconstrucţia Germaniei", a declarat la începutul acestei luni vicecancelarul Robert Habeck, care supervizează politica climatică şi energetică.

Potrivit estimărilor autorităţii de reglementare a reţelelor din Germania şi ale grupului de reflecţie Agora Energiewende, va trebui instalată o capacitate nouă de aproximativ 250 de gigawaţi până în 2030, când se aşteaptă ca cererea de energie electrică să fie cu aproximativ o treime mai mare decât în prezent.

Pentru a pune în context amploarea provocării, producţia necesară este suficientă pentru a acoperi cererea actuală a gospodăriilor pentru toate cele 448 de milioane de persoane din Uniunea Europeană. Adaosurile vor fi un amestec de surse regenerabile şi centrale pe gaz - care într-o zi ar putea fi convertite pentru a funcţiona cu hidrogen.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.