Electrica pune România într-o altă lumină

Autor: Ioana Matei Postat la 02 octombrie 2020 56 afişări

Electrica pune România într-o altă lumină

Grupul Electrica

Motivaţie:

Proiectul „Lumina în terapie de recuperare” a fost unul din cele cinci proiecte câştigătoare ale programului de granturi „Electrica pune România într-o altă lumină”, dezvoltat cu scopul de a susţine iniţiative ce pot aduce schimbări în cadrul societăţii, în domenii precum: sănătate şi servicii sociale, educaţie şi cultură. Proiectul implementat de asociaţia KinetoBebe are rolul de a le oferi copiilor cu deficit de intelect, ADHD, paralizii cerebrale, tulburări emoţionale, autism, tulburări de stres şcolar sau autism virtual acces la terapie de recuperare pediatrică de tip Snoezelen.

Descrierea proiectului:

Terapia Snoezelen este o terapie care conduce la starea de bine, de linişte şi de relaxare, reduce stresul, agresivitatea şi creează condiţii optime pentru asimilarea informaţiilor furnizate de celalalte terapii din programul terapeutic clasic. Proiectul „Lumina în terapia de recuperare”, implementat de Asociaţia KinetoBebe, va completa schema de terapie motorie şi psihică şi va facilita ameliorarea stării de sănătate pentru copii. Prin intermediul programului de granturi „Electrica pune România într-o altă lumină”  au fost dotate Centrele de Recuperare ale Asociaţiei KinetoBebe cu spaţii de dezvoltare senzorială, generată de terapia Snoezelen (supranumită şi terapia cu lumină), iar astfel 150 de pacienţi (copii şi bebeluşi) beneficiază zilnic de o nouă terapie, complementară programului clasic. Camerele senzoriale creează mediul favorabil de desfăşurare a terapiilor copiilor care s-au născut cu afecţiuni neurologice sau genetice. Astfel, în fiecare lună, în camerele senzoriale se desfăşoară peste 600 de ore de terapie. Prin folosirea kitului Snoezelen, se va putea interveni în cazul copiilor cu deficit de intelect, ADHD, paralizii cerebrale, tulburări emoţionale, autism, tulburări de stres şcolar sau autism virtual. Aceast kit se poate folosi şi de către copiii fără nevoi speciale, copii care doresc să se relaxeze, să participe la jocuri senzoriale, să îşi dezvolte inteligenţa emoţională. Două beneficii importante sunt stimularea limbajului şi facilitarea comunicării. Un alt rezultat important al proiectului urmează sa fie ghidul de bune practici pe care terapeuţii asociaţiei îl vor elabora, ghid care va cuprinde, în premieră, exemple practice de conduită din camerele senzoriale. Acest ghid are menirea să disemineze informaţia practică acumulată, dar şi să deschidă porţi de cunoaştere pentru alţi terapeuţi şi Centre de Terapie Pediatrică din România. Cele trei kituri Snoezelen au fost implementate în Centrele de Recuperare ale Asociaţiei KinetoBebe şi sunt folosite pentru terapie. Valoarea totală a proiectului este de 127.300 de lei, dintre care 60.300 de lei este suma oferită de către Electrica. 20 de kinetoterapeuţi, 6 psihologi dar şi grupe de voluntari, studenţi si practicanţi (care participă la diferite stagii în Asociaţia KinetoBebe) vor participa alături de pacienţi la şedinţele de terapie prin lumină, dezvoltându-şi, astfel, competenţele terapeutice, precum şi asimilând noi metode terapeutice şi programe complexe de terapie.

Efecte:

Proiectele câştigătoare au generat, până acum, efecte pozitive asupra unui număr de peste 25.000 de beneficiari, potrivit reprezentanţilor companiei. Pe durata restricţiilor de mobilitate, au fost oferite peste 1.000 de ore de terapie online, la care au participat părinţii a peste 160 de copii, prin intermediul grupului de suport KinetoBebe. De asemenea, peste 30.000 de persoane au accesat fişele cu exerciţii pentru acasă menite să contribuie la  dezvoltarea motorie a copiilor. Mai mult, părinţii au participat la webinarii care să îi ajute să înţeleagă evoluţia şi nevoile copiilor lor. 

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de mult, dar acum este o adevărată mină de aur
Mediafax
SADS-CoV: Un nou coronavirus, transmis de la porc la om SADS-CoV: Un nou coronavirus, transmis de la porc la om
DNA: Traficant de influenţă în ”Afacerea Pandemia - Unifarm”, consilier al unui lider PNL
MonitorulApararii
MI6: Moştenirea lui Younger MI6: Moştenirea lui Younger
Raportul anual UE pentru extindere – oglinda procesului de integrare al Balcanilor de Vest
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc
Caz îngrijorător Teste Covid furate, făcute acasă şi falsificate de o infirmieră şi partenerul ei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.