Dragnea: Parcă nu aş vrea să văd mii de imigranţi pe străzile Bucureştiului

Autor: Alina Novaceanu Alice Drăghici Postat la 07 septembrie 2015 194 afişări

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că îl îngrijorează fenomenul imigranţior, precizând că, după ceea ce a văzut în vizita pe care a făcut-o în Ungaria, vineri, "parcă" nu îşi doreşte să vadă mii de imigranţi pe străzile din Bucureşti.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, la finalul şedinţei BPN, că fenomenul migraţiei a devenit din ce în ce mai acut şi că se discută din ce în ce mai mult şi în Europa şi, firesc, în România.

Dragnea a povestit că, vineri, a fost în Ungaria şi a observat comportamentul unora dintre refugiaţi, despre care a declarat că este "ciudat".

"Am văzut cum câteva mii de oameni s-au organizat în câteva minute şi au decis să plece în marş de acolo pe străzile Budapestei şi parcă nu aş vrea să văd mii de imigranţi pe străzile Bucureştiului", a arătat Dragnea, adăugând că "plecând de la acestă constatare" fenomenul l-a îngrijorat foarte mult.

"Cred că este normal să cer, atât cât pot eu, tuturor instituţiilor statului ca într-un termen rezonabil, rezonabil însemnând rapid, ca România să aibă o analiză foarte serioasă asupra capacităţii de a primi sau nu imigranţi, câţi imigranţi poate primi în condiţii decente", a precizat Dragnea.

În acelaşi context, Dragnea a precizat că trebuie gândit serios ce capacitate are România de a primi imigranţi şi că trebuie să existe puterea de negociere de a obţine "autoritate asupra tranzitului".

"Nu este foarte simplu să campezi mii de refugiaţi în România trebuie să te gândeşti serios dacă din punct de vedere a asigurării medicale suntem pregătiţi pentru un număr de..., dacă avem capacitatea organizatorică şi administrativă de a-i putea caza pe toţi cei care ar putea să vină şi în condiţii de iarnă, de a le asigura hrană în condiţii decente", a adăugat Dragnea.

Victor Ponta a declarat că şedinţa CSAT în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, când se va decide asupra cotei de refugiaţi, adăugând că, în opinia sa, România nu poate accepta mai mult decât capacitatea sa de 1.500 de oameni.

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, la finalul şedinţei conducerii PSD, că, cel mai probabil, CSAT va avea loc săptămâna viitoare, când se va decide asupra poziţiei României şi a cotelor de refugiaţi. "CSAT va decide. Opinia mea v-am spus-o: nu putem primi mai mult decât suntem pregătiţi, adică 1.500", a spus Ponta, precizând că din cele 1.500 de locuri 200 sunt deja ocupate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DRAGNEA,
FENOMENUL MIGRATIEI,
/actualitate/dragnea-parca-nu-as-vrea-sa-vad-mii-de-imigranti-pe-strazile-bucurestiului-14703197
14703197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.