Două bănci gigant din Europa se apropie de fuziune. Cum se schimbă peisajul bancar

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 februarie 2019 402 afişări

Două bănci gigant din Europa se apropie de fuziune. Cum se schimbă peisajul bancar

Atât Detusche Bank, cât şi Commerzbank, au o valoare de piaţă relativ scăzută ceea ce le expune la posibilitatea de a fi cumpărate de instituţii financiare mai mare, atrage atenţia ministrul adjunct de Finanţe din Germania, Joerg Kukies, potrivit Reuters.

„În natură, animalele mari le mănâncă pe cele mici. În lumea finanţelor asemenea decizii sunt luate de acţionari şi de conducerea companiei, iar statul oferă cadrul necesar”, a declarat el pentru ziarul german Sueddeutsche Zeitung.

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a declarat mai devreme luna aceasta că este în discuţii cu cele două bănci cu privire la viitorul lor şi a numit posibila fuziune dintre cele două „o speculaţie”.

Presa germană scrie că statul german ar dori fuziunea dintre cele două bănci înaintea alegerilor europarlamentare din luna mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
fuziune,
apropiere,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.