Dolarul a scăzut la cea mai joasă valoare din ultimii doi ani faţă de euro

Autor: Ştefan Stan Postat la 23 octombrie 2013 63 afişări

Dolarul a scăzut la cea mai joasă valoare din ultimii doi ani faţă de euro, a cărui apreciere începe să ridice îngrijorări printre politicienii europeni.

Dolarul a scăzut la cea mai joasă valoare din ultimii doi ani faţă de euro

Dolarul a scăzut miercuri la cea mai joasă cotaţie din ultimele nouă luni,in raport cu un cos de valute principale, după ce datele statistice de marţi din Statele Unite au aratăt că numărul angajărilor din septembrie a fost mai mic decât era anticipat, scrie Reuters.

Guvernul american preconiza că în septembrie se vor face 180.000 de angajări, însă datele oficiale arată că numai 148.000 de locuri de muncă au fost create.

Neatingerea ţintei de angajări propuse în septembrie dă investitorilor mesajul că economia americană îşi pierduse din avânt încă dinainte de oprirea activităţii guvernului.

Dolarul a scăzut la cea mai joasă valoare din ultimii doi ani faţă de euro, a cărui apreciere începe să ridice îngrijorări printre politicienii europeni.  

Moneda americană a pierdut teren şi în faţa yen-ului, folosit în general ca un pariu sigur pentru investitori în timpul perioadelor de incertitudine politică şi economică.

“Datele macroeconomice slabe de săptămâna aceasta confirmă aşteptările investitorilor cum că FED va amâna încetinirea politicii de achizitie de obligatiuni pentru primul trimestru al anului următor”, a spus Lee Hardman, economist la Bank of Tokyo-Mitsubishi, cea mai mare bancă japoneză.

Hardman a adăugat că “pe termen scurt, este posibil ca dolarul să rămână în defensivă, chiar dacă datele încep să se îmbunătăţească”.

Un sondaj făcut de Reuters arată că majoritatea dealerilor din Statele Unite consideră că Rezerva Federală nu va începe să reduca programul de achiziţie de obligaţiuni , mai devreme de martie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dolarul-a-scazut-la-cea-mai-joasa-valoare-din-ultimii-doi-ani-fata-de-euro-11552001
11552001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.