Colaborator al lui Obama, demis în urma unor mesaje insultătoare pe Twitter sub un nume fals

Autor: Iuliana Enache Postat la 23 octombrie 2013 48 afişări

Un membru al echipei de securitate naţională a preşedintelui Barack Obama a fost concediat după ce a fost identificat drept autorul unor mesaje pe Twitter scrise sub un pseudonim şi insultătoare pentru administraţie, a anunţat marţi presa americană.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat că angajatul nu mai lucrează pentru preşedinţia Statelor Unite, dar a refuzat să intre în detalii.

Potrivit site-ului de Internet The Daily Beast, Jofi Joseph, în vârstă de 40 de ani, afost demis săptămâna trecută din funcţia de responsabil de lupta împotriva proliferării nucleare în cadrul Consiliului de Securitate Naţională (NSC) după ce a fost identificat drept autorul mesajelor de pe contul "@NatSecWonk".

De pe acest cont anonim deschis la începutul lui 2011 şi al cărui nume este acronimul de la "nebun după securitatea naţională", Joseph nu scutea pe nimeni, criticând atât administraţia democrată, cât şi pe republicani, precum şi comentatorii conservatori, potrivit aceleiaşi surse.

Mesajele sale o vizau în special pe prietena apropiată şi consiliera preşedintelui Valerie Jarrett, pe cel care redactează discursurile de politică externă ale lui Obama, Ben Rhodes, şi chiar pe secretarul de Stat John Kerry.

La rândul său, cotidianul specializat Politico a declarat că a obţinut o declaraţie din partea lui Joseph. Într-un mesaj electronic, acesta din urmă afirmă că "a fost un privilegiu să servească această administraţie şi că regretă profund că a trădat încrederea investită în el".

"Ceea ce a început ca o parodie a culturii de la Washington a devenit pe parcurs un ansamblu de comentarii deplasate şi meschine. Îmi asum totala responsabilitate pentru acest caz şi îmi prezint scuze sincere faţă de toţi cei pe care i-am insultat", a adăugă Joseph, potrivit aceleiaşi surse.

Casa Albă nu a comentat oficial pe tema acestui caz. Un oficial din cadrul Executivului american a declarat pentru AFP, fără să menţioneze numele lui Joseph, că "acesta nu mai lucrează la Casa Albă". "Nu voi oferi mai multe detalii pe probleme de personal", a conchis el, sub acoperirea anonimatului.

Contul de Twitter "@NatSecWonk" a fost dezactivat marţi seara, a constatat AFP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
TWITTER,
ADMINISTRAŢIE
/actualitate/colaborator-al-lui-obama-demis-in-urma-unor-mesaje-insultatoare-pe-twitter-sub-un-nume-fals-11549836
11549836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.