Philips anunţă creşteri în al treilea trimestru

Autor: Ioana Matei Postat la 22 octombrie 2013 72 afişări

Rapoartele Philips anunţă creşterea vânzărilor cu până la 3% pentru al treilea trimestru al anului, atingând un profit de 5,6 miliarde de euro. Rezultatele operaţionale pentru al treilea trimestru al anului însumează 634 milioane de euro, îmbunătăţindu-se cu 33%

Philips anunţă creşteri în al treilea trimestru

Vânzările au crescut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar marja  EBITDA(nivelul câştigurilor înainte de plata dobânzii, taxelor, deprecierii şi amortizării) a crescut ajungând la 562 milioane euro sau 10% din vânzări, comparat cu al treilea trimestru al anului 2012 când reprezenta 6,3% din vânzări. Venitul net al companiei s-a ridicat la 281 milioane euro, comparativ cu al treilea trimestru al anului 2012 când însuma 105 milioane de euro.

Philips a anunţat şi un nou program de răscumpărare a acţiunilor în valoare de 1,5 miliarde de euro care a început pe 21 octombrie.

“Acest trimestru a fost unul de consolidare a companiei Philips, mai ales dacă luăm în calcul climatul financiar încă instabil. Sunt onorat să anunţ îmbunătăţirea rezultatelor operaţionale cu 33%, aceasta fiind un rezultat firesc al programului de restructurare Accelerate!. (...) Am progresat datorită acestui program care a însumat până acum o reducere a cheltuielilor de până la 856 milioane de euro, numai în al treilea trimestru al anului trecut realizându-se o economie de 183 de milioane de euro”, a declarat Frans van Houten, CEO al Philips.  

Sectorul de asistenţă medicală a înregistrat o scădere de 2%, din cauza stagnării comenzilor pentru îngrijirea pacientului şi a informaticii medicale, în timp ce sistemele de imagistică au înregistrat o uşoară creştere a vânzărilor.  Comparativ cu anii trecuţi, vânzările au păstrat o constantă. În regiunile cu creştere economică, vânzările au crescut cu 3% faţă de anul trecut, cu precădere în China, Europa Centrală şi de Est şi America de Sud. Marja EBITDA, cu excepţia restructurărilor şi a altor taxe de achiziţii, a crescut cu un procent de 2 puncte constant, ajungând la 14,6%.

Vânzările pe sectorul de Consumer Lifestyle comparate cu cele de anul trecut au crescut cu 9%, astfel că atât pe aria de sisteme de sănătate şi comfort, precum şi pe cea de îngrijire personală şi aparatură electrocasnică domestică s-au înregistrat creşteri constante.  Marja EBITDA, cu excepţia restructurărilor şi a altor taxe de achiziţii, a crescut la 11,1% având o îmbunătăţire anuală de 3%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/philips-anunta-cresteri-in-al-treilea-trimestru-11548392
11548392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.