Director RMGC: România ar extrage la Roşia Montană mai mult aur decât toate ţările europene împreună

Postat la 03 octombrie 2013 33 afişări

România va extrage mai mult aur decât toate ţările europene împreună, dacă proiectul Roşia Montană va fi pus în aplicare, a declarat, joi, la Comisia specială Roşia Montană, directorul general al RMGC, Dragoş Tănase.

Director RMGC: România ar extrage la Roşia Montană mai mult aur decât toate ţările europene împreună

 "Proiectul minier de la Roşia Montană înseamnă 5,2 miliarde de dolari pentru România, bani care intră în economia României, la bugetele de stat. Prin proiectul de la Roşia Montană, România devine principalul producător de aur, producând mai mult decât toată Europa la un loc în momentul în care vom începe acest proiect", a afirmat Tănase.

El le-a spus membrilor comisiei că proiectul va duce la înfiinţarea a mii locuri de muncă, directe şi indirecte, în medie pe o perioadă de operare de 3.600, şi va acea beneficii importante pentru stat.

"Dacă raportăm cele 2,3 miliarde încasări ale statului român versus profitul investitorului, de 1,5 miliarde, doar dacă facem acest raport, constatăm o distribuţie de aproximativ 60-40 statul român investitor, în condiţiile în care investitorul finanţează sută la sută acest proiect", a arătat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/director-rmgc-romania-ar-extrage-la-rosia-montana-mai-mult-aur-decat-toate-tarile-europene-impreuna-11446591
11446591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.