Dinamita lui Filat aprinde spiritele in coalitia de la Chisinau

Autor: Mihai Mitrica Postat la 18 iulie 2011 14 afişări

Atmosfera politica din Republica Moldova s-a incins in aceasta saptamana, dupa ce premierul Vlad Filat le-a inaintat partenerilor de coalitie un set de conditii de relansare a activitatii coalitiei guvernamentale.

Vlad Filat le-a cerut liderilor Partidului Democrat si Partidului Liberal sa faca o evaluare a activitatii ministrilor pe care i-au delegat in guvern si sa-i retraga pe cei neprofesionisti, sa accepte depolitizarea justitiei si a organelor de drept, eliminarea filtrelor de partid in luarea deciziilor guvernamentale.

Cea mai importanta propunere a lui Filat vizeaza modificarea protocolului de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana acolo unde acesta prevede ca functia de presedinte al Republicii ii este rezervata liderului PD, Marian Lupu. Reactiile partenerilor de guvernare au fost prompte si dure, insa Filat a amenintat ca va demisiona daca nu-i sunt acceptate solicitarile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dinamita-lui-filat-aprinde-spiritele-in-coalitia-de-la-chisinau-8501802
8501802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.