Destinaţia lunii iulie: Corsica, Franţa

Autor: Ioana Matei Postat la 30 iunie 2013 2154 afişări

Henri Matisse a sosit în Corsica cu mai bine de un secol în urmă şi a fost şocat de priveliştea găsită aici, potrivit site-ului de turism cntraveller. Com. Uimit de albastrul Mediteranei, a declarat mai târziu că aici este locul unde a început pasiunea lui pentru culoare.

Destinaţia lunii iulie:  Corsica, Franţa

Corsica, supranumită şi ”Insula frumuseţii”, are doar 180 de kilometri lungime şi 80 de kilometri lăţime, dar este plină de locuri care merită descoperite, de la satele de pescari izolate din nord până la plajele nisipoase din apropiere de Porto-Vecchio. Hotelurile superbe, restaurantele cu stele Micheline şi multitudinea de sporturi acvatice care se pot face sunt argumente în plus pentru o vacanţă în Corsica.

Locuri în care să staţi pe insulă:

CASADELMAR- Porto-Vecchio: 31 de camere şi apartamente cu vedere spre golfuri, chef-ul cu stele Micheline Davide Bisetto care serveşte meniuri mediteraneene la restaurantul hotelului, o piscină cu 25 de metri, o mică plajă privată, un spa sunt câteva dintre lucrurile pe care  le  veţi găsi aici.

DOMAINE DE MURTOLI – Sartène: pe domeniul de 2000 de hectare vă aşteaptă o vilă restaurată din secolul XIX cu piscine construite în stâncă, sauna în camere şi plaje private.

GRAND HOTEL DE CALA ROSSA - Porto-Vecchio: mâncarea gourmet este la ea acasă în acest hotel construit în stil mediteranean, deschis doar pe timpul verii.

HOTEL LA VILLA -Chemin de Notre Dame de la Serra, Calvi: Mobilat simplu şi elegant. hotelul se remarcă prin restaurantul cu privelişte romantică asupra citadelei de secol XIII. Dacă ajungeţi aici, nu trebuie să rataţi plimbările cu trăsura şi barca organizate prin intermediul hotelului.

Ce să vedeţi în Corsica

Muzee: muzeul Fesch – prezintă o colecţie impresionantă de tablouri italieneşti, printre pictorii care au opere expuse aici se numără Bellini şi Bottielli; Casa Bonaparte – locul unde s-a născut Napoleaon, o casă mare, dar simplă, transformată acum în muzeu; muzeul de la Corse – este muzeul de arte şi arheologic al insulei.

Oraşe şi sate: Bonifacio – un port presărat cu străzi pustii şi case medievale şi biserici se află în acest oraş construit la circa 60 de metri înălţime deasupra nivelului mării; Calvi – micul castel La Villa şi un han de ţară sunt locurile de unde se vede cel mai bine micul oraş. Echitaţie, pescuit, excursii în golf sunt câteva dintre lucrurile care pot fi făcute aici; Corte – este locul unde se află muzeul Corsica şi universitatea; Porto-Vecchio – portul înconjurat de cele mai bune plaje din zonă este una dintre principalele atracţii ale insulei şi este mereu plin de turişti.

Ce să faci în Corsica:

Plajă – cele mai frumoase plaje sunt Tamariccio, Rondinara şi Palombaggia, din apropiere de Porto-Vecchio, cu roci roz moi, la fel ca în picturile lui Dali; sporturi acvatice – prezenţa constantă a vântului face din Corsica o destinaţie ideală pentru surferi şi navigatori; scuba diving, kayaking şi pescuitul sunt alte sporturi care pot fi făcute în cele mai bune condiţii pe insulă. 

Cum să ajungi aici: Corsica are trei aeroporturi, Bastia-Poretta, pe coasta de nord-est, Ajaccio Campo dell'Oro Airport, la cinci km de oraşul Ajaccio aflat pe partea nord-vestică a insulei şi  Figari Sud-Corse, la trei km distanţă de oraşul Figari aflat pe coasta de sud.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
destinatie,
franta,
insula,
culoare,
declaratii,
pasiune,
plaja
/actualitate/destinatia-lunii-iulie-corsica-franta-11055214
11055214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.