De ce are România cea mai mică diferenţă de salarii dintre femei şi bărbaţi din UE

Postat la 08 martie 2018 145 afişări

O femeie salariată din România câştigă, în medie, cu 5,2% mai puţin decât un bărbat, aceasta fiind cea mai redusă discrepanţă salarială din Uniunea Europeană în 2016, arată datele publicate de Eurostat, biroul de Statistică al Uniunii Europene.

De ce are România cea mai mică diferenţă de salarii dintre femei şi bărbaţi din UE

La nivelul tuturor celor 28 de state membre ale UE, femeile câştigă, în medie, cu 16% mai puţin decât bărbaţii. Cum se explică decalajul redus dintre salariile femeilor versus cele ale bărbaţilor din România?

“În România există o lege care spune că, la muncă egală, plata trebuie să fie făcută egal, indiferent de sex, iar punerea în aplicare a acestei reglementări de către angajatori a condus astfel la un impact pozitiv pe piaţa muncii”, a explicat Virginia Oţel, preşedintele PWN România (Professional Women’s Network), o asociaţie profesională care susţine dezvoltarea profesională a femeilor.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.