De azi, calatoria cu trenul pana la mare dureaza 2 ore si jumatate. Pretul biletului: 52 de lei

Postat la 15 iulie 2011 56 afişări

Durata calatoriei pe tronsonul feroviar Bucuresti - Constanta se va reduce la doua ore si jumatate, incepand de vineri, pentru trenurile care circula fara opriri, informeaza CFR SA.

Cele patru trenuri rapide care circula fara opriri pe acest traseu sunt R 983, R 985 Bucuresti Nord - Constanta si R 982, R 984 Constanta - Bucuresti Nord. Durata calatoriei a fost astfel redusa cu o ora, comparativ cu luna iunie a anului trecut.

De asemenea, durata calatoriei pentru celelalte trenuri estivale, care vor avea 4 sau 5 opriri in statiile de cale ferata din parcurs, va fi in medie de doua ore si 50 de minute.

Scurtarea timpului de calatorie a devenit posibila pentru ca s-au finalizat lucrarile de reabilitare pe 174,4 km de linie de cale ferata si pe cele 102 poduri si podete de pe traseu, precizeaza CFR SA.

In prezent continua lucrarile de reabilitare pe anumite linii din statiile Sarulesti, Lehliu, Dor Marunt, Dragos Voda si Ciulnita, intre statiile Sarulesti si Lehliu (pentru racordarea firului II la traseul noului pod), Lehliu - Dor Marunt (firul II) si pe portiunea Dragos Voda - Ciulnita (firul I).

Dupa ce se va finaliza tot programul de reabilitare, durata calatoriei pe tronsonul Bucuresti - Constanta este preconizata a fi de circa doua ore si 15 minute pentru trenurile care circula fara opriri.

O calatorie cu trenul rapid intre Bucuresti Nord si Constanta costa intre 52,20 lei (clasa a doua) si 75,10 lei (clasa I). La trenul accelerat, preturile sunt cuprinse intre 41,80 si 67,40 lei, in timp ce calatoria cu personalul costa intre 23,20 si 37,60 lei. Cei care prefera trenul Intercity platesc intre 57,30 si 83,90 lei.

La emiterea electronica a legitimatiilor de calatorie, CFR acorda reduceri de pret intre 5% si 13% pentru calatoriile cumparate cu anticipatie intre 6 si 21 de zile. Calatorii care cumpara online biletele cu cardul MasterCard sau Maestro beneficiaza si ei de reducere de 10% din pretul final, oferta fiind valabila pana la 30 septembrie 2011.

Pentru comparatie, o calatorie cu microbuzul (maxi-taxi) intre Bucuresti si Constanta dureaza in prezent intre trei ore si 10 minute si trei ore si jumatate, iar pretul unui bilet este de 55 de lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-azi-calatoria-cu-trenul-pana-la-mare-dureaza-2-ore-si-jumatate-pretul-biletului-52-de-lei-8497205
8497205
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.