CRONOLOGIE: Şase săptămâni de revoltă prorusă în estul Ucrainei

Postat la 23 mai 2014 33 afişări

Violenţele între insurgenţi şi militarii ucraineni au provocat peste 150 de morţi în regiunile separatiste proruse din estul Ucrainei din 13 aprilie, potrivit unui bilanţ realizat de AFP, care prezintă datele-cheie ale revoltelor în urma cărora ţara se află în pragul războiului civil.

CRONOLOGIE: Şase săptămâni de revoltă prorusă în estul Ucrainei

 - APRILIE

- 6 aprilie: La două săptămâni după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, manifestanţii proruşi ocupă instituţii oficiale la Harkov, Doneţk şi Lugansk, principalele oraşe din est, situate la graniţa cu Rusia.

- 7 aprilie: Insurgenţii proclamă "Republica Doneţk". Kievul acuză Moscova că urmăreşte invadarea Ucrainei, cu scopul de a "dezintegra" ţara.

- 13 aprilie: Kievul lansează o "operaţiune antiteroristă" în est.

- 17 aprilie: Acord la Geneva între Ucraina, Rusia, Statele Unite şi UE în legătură cu detensionarea crizei, respins de separatişti

- 18 aprilie: Kremlinul confirmă mobilizarea trupelor la frontiera cu Ucraina (40.000 de soldaţi, potrivit NATO)

- 22 aprilie: Washingtonul anunţă desfăşurarea a 600 de militari în Polonia şi statele baltice

- 24 aprilie: Forţele ucrainene lansează un asalt la Slaviansk, unde cel puţin cinci insurgenţi sunt ucişi, provocând furia Moscovei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cronologie-sase-saptamani-de-revolta-prorusa-in-estul-ucrainei-12647518
12647518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.