Fitch a crescut cu o treaptă ratingul privind îndatorarea Greciei, la "B"

Postat la 23 mai 2014 46 afişări

Agenţia Fitch a crescut vineri cu o treaptă ratingul privind îndatorarea Greciei, de la "B-" la "B", menţinând-o astfel în categoria puternic speculativă. Decizia reflectă eforturile depuse de această ţară în vederea redresării conturilor şi perspectivei unei consolidări a creşterii economice, a anunţat agenţia într-un comunicat.

Fitch a crescut cu o treaptă ratingul privind îndatorarea Greciei, la "B"

 Ratingul datoriilor pe termen lung este însoţit de o perspectivă stabilă, ceea ce înseamnă că Fitch nu intenţionează să îl modifice în trimestrele următoare. În schimb. ratingul pe termen scurt a fost menţinut la "B".

În privinţa redresării bugetare, Fitch subliniază că "reducerea deficitului Greciei în ultimii patru ani a fost remarcabilă", ţara obţinând un excedent primar "ajustat" de 0,8% din PIB în 2013, care ar urma să atingă, potrivit calculelor sale, 1,4% în acest an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fitch-a-crescut-cu-o-treapta-ratingul-privind-indatorarea-greciei-la-b-12646787
12646787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.