Niţă: După ştergerea datoriilor la companiile din industria de apărare, acestea să lucreze pe profit

Postat la 22 mai 2014 41 afişări

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat, joi, la Alba Iulia, că industria de apărare trebuie revigorată astfel încât "să existe mijloacele necesare de a apăra ţara", adăugând că după ce Guvernul a şters datoriile companiilor din industria de apărare aşteaptă de la acestea profit.

Niţă: După ştergerea datoriilor la companiile din industria de apărare, acestea să lucreze pe profit

 Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a spus, într-o conferinţă de presă, că Guvernul a anulat datoriile istorice ale companiilor din industria de apărare, însă nu doreşte ca acestea să fie "repuse în bilanţuri începând de anul viitor", transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că a vizitat la Cugir cele două fabrici de armament, UM Cugir şi Fabrica de Arme Cugir, şi le-a transmis managerilor aşteptările pe care le are de la aceştia astfel încât cele două societăţi să aibă profit.

"Am vrut să văd la faţa locului modul în care funcţionează, să văd condiţiile de muncă, tehnologiile pe care lucrează. Am anulat datoriile istorice, va trebui ca cele două unităţi, pe această bază, să lucreze pe profit. Ăsta e un element la care ţin foarte mult. Dacă cineva îşi imaginează că noi am anulat aceste datorii ca ele să fie înapoi repuse în bilanţuri începând de anul viitor se înşeală.

Nu vor face pace bună cu mine dacă nu vor obţine profit. Au această sarcină cele două conduceri, pentru că datoriile cele mai mari din cele 1,1 miliarde de lei anulate, 550 de milioane de lei sunt la cele două fabrici. Deci, jumătate. Ceea ce presupune măcar o minimă decenţă, că după ce s-au anulat aceste datorii să-şi ia toate măsurile pentru a putea să producă pe profit", a spus Niţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nita-dupa-stergerea-datoriilor-la-companiile-din-industria-de-aparare-acestea-sa-lucreze-pe-profit-12645445
12645445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.