Rusia va livra Chinei gaze la un preţ apropiat de 350 dolari pentru 1.000 de metri cubi

Postat la 23 mai 2014 16 afişări

Preţul la care Rusia va livra Chinei gaze naturale în contractul pe 30 de ani semnat miercuri este apropiat de 350 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, a declarat, vineri, ministrul Energiei din Rusia, Alexander Novak, pentru postul de televiziune Rossiya 24, citat de Wall Street Journal.

Rusia va livra Chinei gaze la un preţ apropiat de 350 dolari pentru 1.000 de metri cubi

 Gazprom şi compania chineză de stat CNPC nu au dezvăluit preţul de livrare la semnarea contractului, estimat la circa 400 de miliarde de dolari pentru întreaga perioadă de 30 de ani. Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a declarat că preţul este un "secret comercial".

Analiştii au înaintat diferite variante de preţ, însă majoritatea au afirmat că proiectul de livrare de gaze în China va necesita investiţii majore din partea Rusiei, punând presiune pe finanţele Gazprom.

Preţul a reprezentat una dintre principalele aspecte în negocierile dintre Rusia şi China, care s-au desfăşurat pe parcursul a zece ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-va-livra-chinei-gaze-la-un-pret-apropiat-de-350-dolari-pentru-1-000-de-metri-cubi-12647496
12647496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.