Banca centrală a Ungariei înăspreşte condiţiile pentru împrumuturile contractate de populaţie

Postat la 22 mai 2014 45 afişări

Banca centrală din Ungaria va înăspri condiţiile de acordare a creditelor pentru populaţie, în vederea reducerii îndatorării excesive, şi vrea modificări ale prevederilor legale care să încurajeze băncile să îşi cureţe portofoliile şi să îşi stabilizeze finanţele, transmite Bloomberg.

Banca centrală a Ungariei înăspreşte condiţiile pentru împrumuturile contractate de populaţie

 Banca Naţională a Ungariei vrea să introducă o limită superioară a raportului între valoarea împrumutului şi venituri pentru toate creditele de retail şi să impună reglementări mai stricte privind dovedirea venitului disponibil, potrivit raportului de stabilitate financiară al instituţiei publicat joi, scrie Bloomberg.

Instituţia ar putea adopta reguli mai ferme în domeniul creditării şi să creeze o "bancă rea", care să preia activele neperformante.

Băncile din Ungaria, care plătesc cea mai mare taxă specială impusă instituţiilor financiare din Europa, fac eforturi să ţină sub control creşterea împrumuturilor neperformante, care au reprezentat la sfârşitul anului trecut 18% din totalul creditelor corporatiste şi 18,6% din împrumuturile pentru populaţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-centrala-a-ungariei-inaspreste-conditiile-pentru-imprumuturile-contractate-de-populatie-12645436
12645436
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.