O escaladare în Ucraina poate ameninţa creşterea economică a SUA, apreciază Fed

Postat la 22 mai 2014 20 afişări

Creşterea economică a Statelor Unite, care înregistrează o revenire "moderată", ar putea să fie afectată de o escaladare a tensiunilor în Ucraina, potrivit minutelor ultimei reuniuni a Rezervei Federale (Fed) publicate miercuri.

O escaladare în Ucraina poate ameninţa creşterea economică a SUA, apreciază Fed

 Mai mulţi membri ai Comitetului Monetar Fed (FOMC) au subliniat că o eventuală "creştere a tensiunilor geopolitice privind Rusia şi Ucraina" în străinătate sau o nouă încetinire a economiei Chinei, ar putea prezenta unele riscuri pentru economia americană, potrivit unui rezumat al acestei reuniuni, care s-a desfăşurat pe 29 şi 30 aprilie.

După o perioadă de relativă acalmie, Ucraina organizează duminică alegeri prezidenţiale pe care separatiştii proruşi ameninţă să le perturbe, sub privirile binevoitoare ale Moscovei.

În ceea ce priveşte economia americană, indicatori recenţi "relevă o revenire şi sugerează că economia se află pe traiectoria unei creşteri moderate", se arată în acest rezumat al discuţiilor în cadrul reuniunii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-escaladare-in-ucraina-poate-ameninta-cresterea-economica-a-sua-apreciaza-fed-12643768
12643768
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.