Coinbase înregistreaza pierderi de 1,1 miliarde de dolari, în timp ce volumele de tranzacţionare crypto se prăbuşesc

Postat la 11 august 2022 51 afişări

Coinbase înregistreaza pierderi de 1,1 miliarde de dolari, în timp ce volumele de tranzacţionare crypto se prăbuşesc

Coinbase a declarat că veniturile sale s-au prăbuşit cu 61% în ultimul trimestru, în condiţiile în care preţurile criptomonedelor au scăzut şi volumele de tranzacţionare s-au prăbuşit, conform Financial Times.

Compania fondată în San Francisco a raportat marţi o pierdere după impozitare de 1,1 miliarde de dolari, comparativ cu profitul net de 1,6 miliarde de dolari pe care l-a înregistrat în mijlocul boom-ului crypto în urmă cu un an. Compania a precizat că 446 de milioane de dolari din pierdere reflectă o taxă de depreciere a investiţiilor sale în criptomonede şi de risc.

Prăbuşirea preţurilor Bitcoin şi ale altor criptomonede a trimis compania pe minus în primul trimestru, ceea ce a determinat-o să concedieze 18% din personal în iunie. Cu un volum de tranzacţionare în scădere cu încă 30% faţă de un prim trimestru slab, a suferit o pierdere operaţională de 647 milioane de dolari înainte de taxa de depreciere, iar poziţia sa netă de numerar a scăzut cu aproximativ 400 milioane de dolari, la 2,8 miliarde de dolari.

În încercarea de a atenua îngrijorările Wall Street cu privire la situaţia sa financiară în mijlocul a ceea ce a numit o “iarnă crypto”, Coinbase a publicat informaţii suplimentare cu privire la consumul de numerar şi a declarat că nu a înregistrat pierderi de credit, în ciuda tensiunilor financiare care au afectat alte companii crypto.

Directorul financiar Alesia Haas a declarat că, împreună cu datoriile pe termen lung contractate atunci când ratele dobânzilor erau mai mici, Coinbase a considerat că cele 6,2 miliarde de dolari de capital disponibil îi vor permite să continue să investească în perioada de recesiune.

Ea a adăugat că Coinbase crede că îşi poate menţine planul de a menţine pierderile din acest an privind profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare la nu mai mult de 500 de milioane de dolari.

Cu toate acestea, compania s-a confruntat, de asemenea, cu întrebări din partea analiştilor cu privire la creşterea pierderilor sale fără numerar, pierderea netă de 1,52 miliarde de dolari în primele şase luni fiind echivalentă cu 77% din veniturile sale.

Premiile pe bază de acţiuni acordate angajaţilor au reprezentat 49% din venituri în ultimul trimestru, iar Coinbase a estimat că acestea vor continua la acelaşi nivel în trimestrul curent înainte de a scădea anul viitor.

Haas a declarat că societatea a înţeles preocupările investitorilor cu privire la remunerarea pe bază de acţiuni şi că este “aliniată” cu acţionarii pe această temă. Dar ea a mai spus că Coinbase a avut o viziune pe termen mai lung asupra costurilor, din cauza volatilităţii pieţelor de criptomonede.

La 46 miliarde de dolari, volumul tranzacţiilor în numele clienţilor a scăzut cu peste două treimi faţă de anul precedent. În ciuda acestui recul, a susţinut că scăderea a făcut parte dintr-un ciclu tipic al pieţelor cripto şi a declarat că analiza sa “sugerează că clienţii nu părăsesc platforma Coinbase”.

Coinbase a raportat venituri nete de 803 milioane de dolari în acest trimestru şi o pierdere pe acţiune de 4,98 dolari. Wall Street se aştepta la o pierdere de 2,65 dolari pe acţiune la venituri de 832 de milioane de dolari.

Acţiunile au fost volatile în ultimele zile, înregistrând un salt de peste 30% săptămâna trecută în urma unei alianţe cu BlackRock.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pierderi,
tranzactionare,
depreciere,
venituri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.