Clădirea în care s-a votat unirea Transilvaniei cu România, în reabilitare după 50 de ani

Postat la 09 februarie 2018 109 afişări

Sala Unirii din Alba Iulia, clădire în care s-a votat unirea Transilvaniei cu România, a intrat în reabilitare după 50 de ani, având alocaţi aproape două milioane de euro. În faţa clădirii se va amenaja un lapidarium, cu busturile celor mai importante personalităţi care au contribuit la unire.

Clădirea în care s-a votat unirea Transilvaniei cu România, în reabilitare după 50 de ani

Pentru reabilitarea Sălii Unirii, Guvernul alocă 98% din banii necesari, adică 1,92 milioane de euro, în vreme ce restul, 38.000 de euro, provin de la Consiliul Judeţean Alba.

”Scopul investiţiei este reabilitarea, refacerea, recompartimentarea, redimensionarea tuturor instalaţiilor şi aducerea la zi a necesităţilor de confort şi buna funcţionare a unui muzeu contemporan, de asemenea importanţă, unic în ţară, prin obiectivul muzeal, acela al celebrării Marii Uniri de la 1918”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.