Cel mai bine plătit CEO din Marea Britanie: Fondatoarea companiei Bet365 şi-a oferit singură un salariu de 2,000 de ori mai mare decât cel al lui Boris Johnson

Autor: Ioana Scholler Postat la 19 decembrie 2019 252 afişări

Denise Coates, fondatoarea multimiliardară a companiei Bet365, şi-a oferit singură un salariu în valoare de 323 milioane de lire sterline, în 2018. Suma este cea mai mare încasată vreodată de un director al unei companii britanice şi de 2,000 de ori mai mare decât salariul premierului Boris Johnson, scrie The Guardian.

Suma reprezintă cel mai mare salariu plătit vreodată unui director al unei companii din Marea Britanie şi doboară recordul lui Coates din 2017, când aceasta a primit un salariu de 265 milioane de lire sterline, informează The Guardian.

Totodată, salariul lui Coates reprezintă echivalentul a 1.3 milioane de lire sterline pentru fiecare zi lucrată în 2018. Suma este de 9,500 de ori mai mare decât salariul mediu din Marea Britanie şi de peste 2,000 de ori mai mare decât salariul primit de prim-ministrul Boris Johnson.

Coates, în vârstă de 52 de ani, a fost plătită un salariu total de 276,585,000 de lire sterline până în luna martie a anului 2018, potrivit unor documente publicate miercuri. În plus, Coates a mai beneficiat de dividende în valoare de aproximativ 45 milioane de lire sterline, acestea rezultând în urma acţiunilor deţinute în compania de pariuri Bet365.

În ultimii trei ani, Coates a adunat în jur de 817 milioane de lire sterline. Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă, suma medie obţinută de o persoană din oraşul britanic Stoke, în care este situată compania lui Coates, ajunge la 66,500 de lire sterline. Salariul primit de Coates este de 18,500 de ori mai mare decât cel primit de orice altă femeie din oraşul Stoke-on-Trent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.