Ce scrie presa internationala de azi pe prima pagina

Postat la 29 ianuarie 2010 36 afişări

Presa de pe Glob isi indreapta atentia inspre reinvestirea lui Ben Bernanke la sefia Rezervei Federale Americane, dar acorda atentie si pierderii scriitorului J.D.Salinger.

"Bernanke, confirmat pentru al doilea mandat ca sef al Rezervei Federale" scrie pe prima pagina New York Times. Votul Senatului, 70 la 30, a fost o victorie pentru presedintele Barack Obama care l-a numit pe Ben S. Bernanke un lider critic de care depinde revenirea natiunii din recesiune. NYT analizeaza si situatia din Franta, unde un tribunal l-a achitat pe fostul premier Dominique de Villepin. Acesta fusese acuzat ca ar fi facut parte dintr-o conspiratie menita sa il defaimeze pe presedintele in exercitiu, Nicolas Sarkozy.

Financial Times se focuseaza asupra situatiei economice a Greciei. Jurnalistii scriu ca Uniunea Europeana a afirmat clar ca nu va abandona statul elen si nu va permite ca datoriai Greciei sa afecteze economic regiunile vecine. State ca Germania sau Franta si-au exprimat sugestia pentru a elabora urgent un plan de salvare. FT vorbeste si despre reinvestirea lui Ben Bernanke pentru inca patru ani la sefia Rezervei Federale, concentrandu-se asupra marilor provocari economice ale noului mandat.

Vanzarile Windows 7 au impulsionat profiturile Microsoft, scrie reuters.com. Portalul precizeaza ca Microsoft si-a crescut profitul cu 60% in ultimul trimestru, ajutat de vanzarile in ritm accelerat ale noului sistem de operare si se asteapta ca 2010 sa fie anul revenirilor. Reuters.com trateaza si subiectul revenirii lui Bernanke la conucerea Rezervei Federale. Astfel, potrivit analistilor, vestea este una foarte buna, daca tinem cont ca ii scapa de multe griji pe cei mai multi investitori.

Succesul lui Bernanke se datoreaza mai ales lobby-ului puternic la adresa republicanilor venit dinspre Casa Alba si al liderului majoritatii democrate din Senat. Totusi, emotiile au fost lasate cu totul deoparte, doar cand s-a vazut rezultatul final al votului, relateaza money.cnn.com.

Moartea scriitorului J.D.Salinger tine prima pagina a cotidianului The Guardian. Intr-un material de analiza, ziarul urmareste modul in care a reusit sa se tina departe de ochiul presei autorul celebrei carti "De veghe in lanul de secara". Imitatiile site-urilor Google si Youtube aparute in China constituie un subiect intens discutat in cotidianul britanic.

Inca patru ani. Asa debuteaza materialul principal din The Huffington Post, care elogiaza victoria obtinuta in Senat de catre Ben Bernanke, scotand in evidenta declaratia unui parlamentar: "Mai bine avem un diavol pe care il cunoastem, decat unul pe care nu il stim".

Fortele afgane ar putea prelua controlul in unele provincii pana la finele anului 2010. Este concluzia summit-ului desfasurat ieri la Londra, redata de news.bbc.co.uk. Intregul proces de preluare a puterii in stat ar putea dura insa cinci ani, mai scrie portalul, care acorda un elogiu scriitorului american J.D.Salinger, decedat la varsta de 91 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
international,
Bernanke,
Salinger
/actualitate/ce-scrie-presa-internationala-de-azi-pe-prima-pagina-5455474
5455474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.