Cât te costă să îţi bei cafeaua lângă zebre şi elefanţi în Kenya, ţara exotică aflată în afara listei galbene

Autor: Andra Stroe Postat la 16 martie 2021 194 afişări

Cât te costă să îţi bei cafeaua lângă zebre şi elefanţi în Kenya, ţara exotică aflată în afara listei galbene

În noaptea de 9 spre 10 martie a fost operată prima cursă charter România-Kenya, într-un zbor suportabil, de circa 9 ore, iar avionul a fost plin de turiştii însetaţi de soare şi aventură. Kenya a fost aleasă de operatorii din turism pentru lansarea noului charter deoarece este printre puţinele destinaţii în care se mai poate călători în vremuri de pandemie fără restricţii severe (se cere doar test negativ la dus). Dar nu acesta a fost singurul motiv.

 

Plajele deprinse parcă din cărţile poştale şi experienţele unice pe care ţi le poate oferi un safari în parcurile naţionale întinse pe zeci de mii de kilometri pătraţi – casă a nenumărate specii de mamifere, păsări şi reptile – dar şi interesul crescut al românilor pentru vacanţe exotice sunt cele care au determinat grăbirea implementării unui zbor direct (cu un scurt stop de realimentare în Egipt, fără coborârea pasagerilor din avion), mult mai eficient decât variantele cu escală întâlnite până acum în ofertele agenţiilor.

 

Reprezentanţii Eturia, una dintre cele două agenţii de turism care au trimis turişti pe această cursă – în jur de 55 de persoane – spun că observă o creştere a numărului de cereri în rândul familiilor cu copii de peste 6-7 ani, care până acum priveau cu reticenţă călătoriile în această regiune a Africii, mai ales în sălbăticia parcurilor naţionale. De altfel, se remarcă un interes crescut pentru această destinaţie la nivelul întregii pieţe – dacă în urmă cu 5 ani vizitau Kenya aproximativ 1.300 de români, până în 2019 numărul acestora crescuse la aproximativ 3.100 de turişti.

 

În Kenya, românii vin fie pentru zona de plajă, fie pentru un sejur combinat de două sau patru nopţi în safari şi restul de până la şapte nopţi (durata standard a unui sejur) la plajă. Dacă în prima variantă te poţi bucura de plaje cu nisip alb, fin precum pudra, şi de apele cristaline ale Oceanului Indian, care adăpostesc corali şi peşti în culori fascinante (ce pot fi văzute în excursii opţionale la snorkeling) pentru un tarif de 1.100 – 1.200 de euro pentru o persoană per sejur, incluzând aici transportul, cazarea în resort de 4 stele, demipensiune, asigurare de călătorie şi asistenţă turistică, a doua variantă vine, în oferta Eturia, cu preţuri ceva mai mari, de 2.100 – 2.200 de euro, dar şi cu experienţe unice oferite de parcurile Tsavo East, Tsavo West sau Amboseli.

 

Fiecare zi de safari este diferită. Azi îţi va tăia calea o turmă de elefanţi sau vei întrerupe prânzul unui cuplu de girafe care îţi aruncă priviri ghiduşe din spatele frunzelor arborilor de Accacia, mâine poţi avea norocul să vezi lei leneşi dormind la soare, gheparzi graţioşi sau hiene flămânde ieşite după pradă. Să nu uităm de zebre, flamingo, hipopotami, vulturi, antilope, bivoli africani şi multe alte specii care îţi vor încânta privirea, toate vegheate de maiestuosul munte Kilimanjaro, situat în ţara vecină Tanzania, dar vizibil şi din Kenya în zilele senine. Iar pe multe dintre acestea le vei avea vecine la cină sau la micul dejun, deoarece proprietarii acelor câteva complexuri de căsuţe (lodge-uri) amenajate în parcurile naţionale au exploatat la maximum ocazia de a face profit din setea de aventură a turiştilor, ridicând unităţile de cazare în preajma lacurilor în care se adună, în fiecare seară şi dimineaţă, animalele pentru a se adăpa.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kenya,
costuri,
turisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.