Care sunt piesele auto care se strică cel mai des pe timp de iarnă. Cum îţi protejezi maşina de frig?

Postat la 14 noiembrie 2017 472 afişări

Iarna se apropie cu pasi repezi, iar soferii se pregatesc deja sa-si echipeze masinile cu pneuri de iarna, cu lichide antigel si cu tot felul de ustensile de ajutor, precum lopetile de dat zapada la o parte. Insa ceea ce nu stiu multi soferi este faptul ca nu doar pneurile sunt in pericol iarna. Exista o serie de piese auto care pot ceda pe timpul iernii, in cazul gerului extrem. Fiecare sofer ar trebui sa aiba grija la acestea.

Care sunt piesele auto care se strică cel mai des pe timp de iarnă. Cum îţi protejezi maşina de frig?

Ce piese auto cedeaza primele pe timpul iernii?

Bateria este prima care iti va face probleme, de obicei. Insa o baterie de calitate nu te va lasa niciodata in pana. Probabil, la temperaturi extreme, vei avea mici probleme in a-ti porni masina la prima cheie, insa bateria nu te va lasa balta asa usor daca ai avut grija de ea si ai achizitionat un produs de calitate.

Manerele portierelor te pot stresa si ele pe timp de iarna. Acestea pot ingheta foarte usor, iar atunci cand doresti sa-ti cureti masina se pot chiar deteriora. Daca iti vei gasi masina sub un sloi urias de gheata intr-o dimineata, retine ca trebuie sa ai grija cand o cureti sa nu iti strici manerele portierelor.

Spoilerele si bara pot suferi si ele datorita inghetului. Acest lucru se intampla mai ales la piesele din plastic. Exista o foarte mare posibilitate ca acestea sa inghete pe perioada iernii, iar mai apoi sa crape. Acestea insa crapa de cele mai multe ori nu din cauza frigului in sine. Exista foarte multi soferi care isi echipeaza masina cu astfel de bare de protectie aftermarket, iar apoi dupa ce se umplu cu zapada incearca sa le scuture,

lovindu-le usor cu piciorul. O bara inghetata va pocni la cea mai mica atingere in astfel de situatii.

Stergatoarele sunt si ele piese extrem de sensibile. Ele nu sunt proiectate pentru a sterge apa inghetata de pe parbriz. Este bine sa va dati seama de acest lucru inainte de a trebui sa schimbati lamele stergatoarelor, deoarece le-ati rupt incercand sa dati gheata jos de pe parbriz.

Cum iti protejezi masina?

In primul rand, protectia ar trebui inceputa de la achizitionarea pieselor. Nu trebuie sa asteptati sa vi se strice o piesa pentru a va proteja masina mai bine. Achizitionati doar piese auto de calitate. De asemenea, inainte de a porni la drum, asigurati-va ca ati dezghetat masina. Exista lichide speciale pentru acest proces. Porneste masina, seteaza climatizarea pe incalzire, lasa motorul sa se incalzeasca un pic si de abia apoi incepe-ti calatoria. Astfel te vei asigura ca masina ta nu te lasa in mijlocul drumului pe nepregatite. 

Cititi mai multe articole pe www.carzone.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iarna,
piese,
timp,
masina,
frig,
refuz,
soferi,
cedare,
zapada,
ajutor,
apropiere,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.