Când se închid şcolile: În Timişoara, elevii încă merg la şcoală, deşi rata de incidenţă a trecut de 6 la mia de locuitori

Autor: Ramona Cornea Postat la 27 septembrie 2021 160 afişări

Când se închid şcolile: În Timişoara, elevii încă merg la şcoală, deşi rata de incidenţă a trecut de 6 la mia de locuitori

Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din Timişoara a depăşit 6 la mia de locuitori la finalul săptămânii trecute, însă cursurile şcolilor din oraş nu au trecut în totalitate în online. Conform ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, cursurile şcolilor trec în totalitate în mediul online după ce localitatea depăşeşte rata de infectare de 6 la 1.000 de locuitori, iar decizia de a închide şcolile este luată în fiecare zi de vineri.

”Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, în funcţie de situaţia privind evoluţia epidemiologică publicată pe site-ul DSP”, scrie ordinul de ministru menţionat.

Astfel, deşi rata de incidenţă din Timişoara a trecut de 6 la 1.000 de locuitori, decizia de a trece toate cursurile în online va fi luată vineri, adică elevii vor mai merge la şcoală încă o săptămână după atingerea ratei de incidenţă maxime permise pentru funcţionarea şcolilor.

De altfel, acesta poate fi cazul şi în Bucureşti, având în vedere că rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori astăzi. Astfel, Capitala ar putea depăşi rata de incidenţă de 6 la mia de locuitori până vineri, scenariu în care şcolile s-ar închide de săptămâna viitoare sau ar putea ajunge la această rată în weekend sau la începutul viitoare, scenariu în care elevii ar merge la cursuri încă o săptămână, până ar ajunge la ziua de referinţă luată în calcul de Ministerul Educaţiei. Mai mult, în interval de o săptămâni, rata de infectare aproape s-a dublat în Bucureşti. În 20 septembrie, rata era de 2,57 la o mie de locuitori.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
rata,
locuitori,
scoli,
elevi,
trecere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.