BREAKING: Parlamentul a dat undă verde REFERENDUMULUI pe tema Justiţiei, fără recomandările introduse de Comisiile Juridice

Postat la 17 aprilie 2019 93 afişări

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat cu 218 voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi 3 abţineri hotărârea parlamentară privind referendumul consultativ solicitat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema Justiţiei, eliminând recomandările făcute în Comisiile Juridice din Parlament.

BREAKING: Parlamentul a dat undă verde REFERENDUMULUI pe tema Justiţiei, fără recomandările introduse de Comisiile Juridice

Deputatul PSD Florin Iordache a solicitat reluarea votului în Parlament asupra articolului unic din Hotârârea privind referendumul pe justiţie, după solicitările pentru eliminarea unor recomandări votate în Comisiile Juridice.

"Vreau să ridic în faţa voastră o chestiune de procedură. Eu am fost cel care în numele PSD am spus că nu ne vom opune şi vom susţine în integralitate cererea preşedintelui. În aceste condiţii eu, eu înţeleg buna credinţă şi excesul de zel al colegilor din Comisia juridică, care au adăugat această sintagmă cu republicarea, cu legea 3 şi aşa mai departe. În aceste condiţii vă rog ca în articolul unic această suplimentare a articolului unic care nu face decât să invoce deciziile CCR şi prevederile Comsiiei de la Veneţia, să supuneţi votului eliminarea. Dacă preşedintele doreşte să supună votului un referendum să îşi asume în integralitate. Dacă acest referendum va îndeplini condiţiile de cvorum e de bine, dacă nu este responsabilitatea lui şi a grupurilor parlamentare PNL", a declarat Florin Iordache.

 

Anterior, parlamentarii au aprobat Hotărârea privind referendumul pe tema Justiţiei cu 263 de voturi "pentru", 9 "împotrivă" o abţinere.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
referendum,
comisii,
justitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.