Basescu: Promulg Ordonanta 50 daca va indeplini conditiile privind ANPC si relatia client-banca

Postat la 02 noiembrie 2010 27 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca va promulga legea privind contractele de credit pentru consumatori daca Ordonanta 50 va fi modificata in Parlament in sensul limitarii atributiilor ANPC asupra bancilor, dar si referitor la relatia client-banca.

Seful statului a precizat ca in discutiile cu FMI, la care a participat ca mediator, s-a convenit ca ANPC nu poate si nici nu are calitatea de a inchide activitatea unei banci, acest drept revenind exclusiv BNR. Al doilea lucru convenit tine de modificarea OUG 50 in Parlament in sensul de a identifica un echilibru just in relatia dintre client si banca, in asa fel incat nici bancile sa nu recupereze din pierderi "pe spinarea" clientilor, dar nici clientii sa nu profite de situatia de criza si sa nu-si mai ramburseze creditele.

"La sosirea delegatiei FMI se vorbea de anularea Ordonantei, lucru pe care Guvernul nu l-a acceptat, lucru pe care nici eu nu l-am acceptat, insa a trebuit sa recunoastem exagerarile din ordonanta: ANPC vegheaza la corecta relatie dintre banca si beneficiarul de credit, dar nu inchide banca. Nu-i treaba ANPC, ci a BNR", a spus seful statului, care a precizat ca a intervenit in discutiile dintre FMI si Guvern pentru "o solutie solomonica", astfel incat nici ordonanta sa nu fie "scoasa", asa cum dorea Fondul, nici sa nu se puna un semn de intrebare in relatia Romaniei cu sistemul bancar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Basescu,
promulgare,
ordonanta,
FMI,
OUG 50,
credite,
ANPC
/actualitate/basescu-promulg-ordonanta-50-daca-va-indeplini-conditiile-privind-anpc-si-relatia-client-banca-7664716
7664716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.